Çuval davasında 3. duruşma görüldü

Amerikan askerlerine çuval geçiren 13 TGB üyesi hakında açılan davanın 3'üncü duruşması görüldü. Davada ABD'nin PKK ile olan ilişkisi bir dosya halinde mahkemeye sunuldu. Türkiye'nin PKK ile savaş halinde olduğu, bu nedenle çuval protestosunun suç sayılamayacağı anlatıldı.

Abone ol

4 Temmuz 2003'te Türk subayının kafasına çuval geçirilmesine, ABD askerlerine geçirilen bu çuvalla yanıt verdi TGB'li gençler. Bu eylem nedeniyle 13 TGB'li hakkında dava açıldı. O davanın 3'üncü duruşması görüldü.

Davaya TGB'liler ve ABD askerleri katılmadı. TGB'lilerin avukatı Tayfun Taşlıoğlu, ABD ile PKK arasındaki ilişkiyi anlatan geniş bir dosyayı mahkemeye sundu.

Taşlıoğlu ABD ile PKK'nın bir savaş başlattığını, bu savaşta çuval protestosunun bir suç olarak kabul edilemeyeceğini belirtti.

ABD askerlerinin avukatı ise TGB'lilerde pişmanlık belirtisi olmadığını belirterek cezalandırılmalarını istedi.

Duruşma 29 Ocak'a etelendi.

TGB Genel merkezinden yapılan açıklamada, "Evet bu bir savaş ve bu savaşta bizim tarafımız, anti emperyalizm ve vatan savunmasıdır. ABD emperyalizmine ve askerine bir kez daha sesleniyoruz: Sizi o denize tekrar dökeriz!" denildi.

ulusalkanal.com.tr

Doktor Kâmil Furtun'un davası Gündem İstanbul'da korkutan patlama Gündem Amiral Soner Polat yazdı Gündem Validen uyarı: Bu saatten sonra yapacakları yanlış hareketler... Gündem