Öğretmen ve veliler okul idaresini protesto etti!

İstanbul Beykoz'da bulunan Fevzi Çakmak Lisesi'nde seçmeli ders tercihleri tartışmaya neden oldu. Okul idarecileri, seçmeli dersleri öğrencilerin tercihine bırakmak yerine, kendileri seçti. Seçilen dersler ise din dersleri ve Osmanlıca oldu. Öğretmenler ve veliler uygulamayı okul önünde protesto etti.

Abone ol

İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan Fevzi Çakmak Lisesi önünde eylem sesleri yükseldi. Eylemin nedeni ise öğrencilere din derslerinin dayatılması.

Okul idaresi, haftalık 4 saat olan seçmeli dersleri öğrencilerin tercihine bırakmadı. "Öğrenci sayısı az" diyerek seçmeli dersleri reddeden Okul müdürü, öğrencilere Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed'in hayatı, Temel dini bilgiler ve Osmanlıca derslerini verdi.

Aileler bu duruma okul önündeki eylemle tepki gösterdi.

Okuldaki sorunlar bununla da sınırlı olmadığı belirtildi. İddiaya göre, Okul müdürü Abdullah Çanhan öğretmenlere baskı uyguluyor.

Bir başka iddia da, hafta sonu yapılan ücretsiz kurslarda, kitap verme bahanesiyle öğrencilerden para toplanması.

Eğitim Sen 2 No'lu Şube üyesi öğretmenlerin de katıldığı eylemde, gerici ve çağdışı eğitim politikalarına karşı mücadele vurgusu yapıldı.

HABER: GÖKHAN ÇELİK KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

LYS adaylarına altın uyarılar Sağlık İzmir’de 16 hekimin kaleme aldığı ''bir demet öykü'' kitabı çıktı Sağlık Sığınmacı çocuklar için İstanbul'da 40 okul açıldı Sağlık Çay tiryakileri aman dikkat! Sağlık