Davutoğlu'ndan 'koalisyon' açıklaması

Ahmet Davutoğlu seçimlerin ardından ilk kez çıktığı TRT'de açıklama yaparak soruları yanıtladı.

Abone ol

Seçim sonuçlarını değerlendiren Davutoğlu, "Seçim neticelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Genel başkan, başbakan olarak değil, vatandaş olarak beni mutlu eden birkaç hususu söylemek isterim. Birincisi katılım. Çok yüksek bir katılım oldu. Bu çok önemli. Bu bir kere demokrasinin bir kere kökleştiğinin, halkımızın bilincinin çok yaygınlaştığını gösteren bir tablo. İkincisi meşruiyet. Meşruiyetin kaynağı ve kullanılması. Siyasi gücün kaynağı milli iradedir, milli irade de seçimlerle tezahür eder. Neticesi ne olursa olsun meşru çizgiyi millet gösterir, ülkenin idare edilmesini seçtikleriyle sağlamaya çalışır" diye konuştu.

Davutoğlu: Koalisyon için uzlaşı gerekiyorsa uzlaşıya da hazırız. Kırmızı çizgi siyasetin doğasına uygun değil. Her partiyle görüşmelerimi samimiyetle yapacağım. En önemli husus Türkiye'nin menfaatirdir, kaotik ortama izin vermeyiz.

TSK açıkladı: F-16'lar sınıra gönderildi Gündem AKP'den Davutoğlu'na tam yetki Gündem Barzani ve PYD seçim sonuçlarından memnun Gündem CHP'li eski vekilden istifa çağrısı: Yönetim derhal istifa etmelidir Gündem