Kritik yerlerde seçim güvenliğini komandolar sağlayacak

Hafta sonu yapılacak genel seçimler için güvenlik önlemleri arttırıldı. İçişleri Bakanlığı 255 bin'i polis olmak üzere 385 bin güvenlik gücünü görevlendirdi. Doğu ve Güneydoğu'daki kritik bölgelerde seçim güvenliğini komando ve jandarma özel harekat birlikleri sağlayacak.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, pazar günü yapılacak genel seçimler nedeniyle güvenlik tedbirlerini arttırdı.

Vatandaşların oy kullanırken kendilerini güvende hissedebilmeleri için seçim günü 255 bin'i polis 130 bini jandarma olmak üzere 385 bin güvenlik görevlisi görev yapacak.

Jandarma Genel Komutanlığı da seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla tedbirlerini arttırdı. Bu amaçla bazı birliklerin görev yerlerinde değişikliğe gidildi. Batıdaki bazı birlikler, geçici olarak Doğu ve Güneydoğu'ya sevk edildi. Kritik bölgelere komandolar ile Jandarma Özel Harekat birlikleri sevk edildi.

Tutanaklar, sandıklar ve oy pusulalarının taşınacağı torbaların seçim kurullarına naklinin yanı sıra seçim görevlilerinin görev yerlerine gidişiyle de ilgili önlemler alındı. Bu amaçla gerek görülen yerlerde zırhlı araç ve helikopterler kullanılacak.

ulusalkanal.com.tr

Plaka hakkını isteyen servis şoförleri İBB'ye bağlı AKOM'un önünde toplandı Gündem Serpil Çevikcan yazdı: Ankara'nın planında PYD, doğuya doğru bütünüyle hedef alınacak Gündem Öldürülen 7 IŞİD üyesinden 5'inin kimliği belirlendi Gündem AKP ile koalisyon yapma yarışı Gündem