Koronavirüsle mücadelede yurt genelinde üretim seferberliği

Koronavirüsle mücadelede yurt genelinde üretim seferberliği başladı. Artan koruyucu maske ihtiyacını karşılamak amacıyla birçok ilde halk eğitim merkezleri ve meslek edindirme kurslarında maske üretimine geçildi. Üretime üç boyut teknolojisiyle de destek veriliyor. Ayrıca Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatıyla, askeri fabrika dikimevlerinde maske imalatları da iki katına çıkarıldı. Üretimlerde öncelik ise, hastanelerdeki sağlık personelinin…

Abone ol

Makinalar, koronavirüsle mücadele için işliyor… Başta hastane ve sağlık kuruluşları olmak üzere artan koruyucu maske ihtiyacını gidermek için tüm yurtta vatandaşlar seferber oldu.

Kahramanmaraş, Gaziantep ve Isparta’da, Halk eğitim merkezleri ve meslek edindirme kurslarında koruyucu maske üretimine başladı.

Van’da yöresel kıyafet tasarımının yapıldığı Olgunlaşma Enstitüsü’nde koruyucu maske üretimi için gönüllü ekip oluşturuldu. Antibakteriyel kumaştan günde bin adet maske üretilen atölye, Adana’ya da sipariş gönderiyor.

3 boyutlu yazıcı sahibi firmalar ile mühendis, tasarımcı ve yazılımcılar, sosyal medyada biraraya gelerek, "3 Boyut Destek" adıyla kolektif üretim hareketi başlattı. 81 ilden bin 500'ü aşkın kişi ve kurum, yaklaşık 3 bin üç boyutlu yazıcıyla ağa katıldı. Günde üretilen 5 bin maske ve koruyucu yüz siperi, yurt genelindeki sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor.

Bolu ve Uşak’ta da Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri, sağlık çalışanları için üç boyutlu yazıcılarla yüz koruyucu siper üretiyor. Üretilen maske ve siperler, İl Sağlık Müdürlüklerine teslim ediliyor.

Yozgat'ta sağlık malzemeleri imal eden bir firma, Sağlık Bakanlığı için günde 300 bin maske üretiyor. Firma yetkilileri, taleplerin karşılanabilmesi için ek istihdamla vardiya sayılarını arttırdıkları belirtti.

Maske seferberliğine cezaevlerindeki hükümlüler ile denetimli serbestlikte bulunan yükümlüler de katıldı. Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda mahkumlar günlük 20 bin maske üretiyor. İstanbul’da da Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün Kadıköy'deki binasına tekstil atölyesi kuruldu. Atölyede 10 yükümlü, günde bin maske üretimi gerçekleştiriyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatıyla Bakanlığa bağlı fabrika ve dikimevlerindeki maske üretimi hızlandı. Fabrikalarda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanı sıra halkın talebini karşılayacak şekilde, üretim iki katına çıkarıldı.

ulusal.com.tr

Şehit askerlerimiz son yolculuğuna uğurlandı Gündem Yurt çapında koronavirüs dayanışması Gündem Yurt dışından getirilen öğrencilerden mesaj Gündem HDP Diyarbakır İl binası önünde evlat nöbeti sürüyor Gündem