Bir efsane daha gitti

Rock müziğinin efsanevi gruplarından Yes’in kurucularından Chris Squire hayatını kaybetti. Kısa bir süre önce kansere yakalanan rock dünyasının dev parmaklı gitaristi Chris, 67 yaşındaydı.

Abone ol

Efsanevi İngiliz rock grubu Yes’in kurucularından, dev pamaklı bas gitarist Chris Squire, hayatını kaybetti.

67 yaşındaki sanatçının ölümü dün akşam Yes grubunun internet sitesinden duyuruldu. 1 ay önce nadir görülen bir lösemi türüne yakalanan Chris, tedavi gördüğü Arizona Phoenix’te yaşamını yitirdi.

Ünlü gitarist hastalığına rağmen konser ve albüm çalışmalarını sürdürüyordu. Arkdaşlarını yitirmenin şokunu yaşayan Yes, yaz aylarında turne planlıyordu.

Chris Squire bas gitar çalmayı ve müziği kendi kendine öğrenen, kendine özgü bir tarz yaratan dâhi bir müzisyendi. İngiliz ve Amerikan müzik dergileri tarafından sayısız kez "yılın bas gitaristi" unvanı alan Chris Squire, Yes’in tüm albümlerinde çalan tek üyesi idi.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'nin ilk piyano laboratuvarı Antalya'da açıldı Kültür Sanat Ünlü şair Mehmet Başaran yaşamını yitirdi Kültür Sanat Gazeteci yazar Yavuz Selim Demirağ yeni kitabını okurları için imzaladı Kültür Sanat Anadolu ve Balkanların tüm renkleri İzmir’de buluştu Kültür Sanat