ABD ile PKK birlikte böyle çalışıyor

ABD ile PKK arasındaki bağ birkez daha tescillendi. New York Times gazetesi, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'li teröristlerin işbirliğini ayrıntılı biçimde gözler önüne serdi. YPG'liler, tablet bilgisayarla harita üzerinden işaretleme yapıyor, Amerikan uçakları verilen koordinatlara göre bomba yağdırıyor.

Abone ol

PKK'nın Suriye uzantısı PYD, haritadan işaretleme yapıyor, Amerika o noktalara bomba yağdırıyor.

Bölücü terör örgütü PKK ile Amerika arasındaki organik bağ birkez daha ortaya konuldu. Bu bağı yazanda Amerikan'ın tanınmış gazetelerinden New York Times oldu.

Gazete'de yer alan haberde; PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ile ABD arasındaki işbirliği ayrıntılı biçimde gözler önüne serildi.

Haberde, YPG militanlarının tablet bilgisayarda Google Earth kullanarak, IŞİD militanlarının yerlerini işaretleyip Amerikalılara gönderdikleri aktarıldı.

Bulundukları yerleri sarı renkle işaretleyen YPG'liler, IŞİD'lilerin saklandığı yerleri kırmızı nokta olarak işaretliyor. Bilgiler Küresel Konumlama Sistemi ile anında ABD askeri kontrol noktalarına ulaşıyor.

YPG'lilerle sürekli telsiz teması da kuran Amerikalılar, aldıkları GPS koordinatlarına savaş uçakları ile bomba yağdırıyor.

Saldırılardan önce "3 dakika", "1 dakika", "30 saniye" diye geri sayım yapılarak, YPGlilerin bombardıman bölgelerinden uzaklaşmaları sağlanıyor.

New York Times'ın haberinde IŞİD saldırılarında yaralanan YPG'lilerin Öcalan posterleri altında tedavi edildiği bilgisi de yer alıyor. Tıbbi malzemeler ise silah ve mühimmat gibi ağırlıklı olarak ABD tarafından temin ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'da IŞİD operasyonu Dünya Komşuda şok saldırı! En az 42 kişi hayatını kaybetti Dünya Öldürdükleri kadını asitte eritmek istediler! Dünya ABD'de olağanüstü hal ilan edildi Dünya