Erdoğan'dan Uygur ayrılıkçılarına yönelik önemli bir tespit

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Pakistan ziyareti dönüşünde gazetecilere çarpıcı açıklamalar yaptı. “Çin’deki Uygur ayrılıkçıları IŞİD’e katılıyor” diyen Erdoğan, bu durumdan Çin’in haklının rahatsız olduğunu söyledi. Erdoğan, Görüştüğü Uygur temsilcilerine de "Çin önümüzdeki 10-15 yıl içinde dünya birincisi olacak. Birlik içinde olmaya önem vermelisiniz" dediğini aktardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti dönüşü gazetecilere sorularını yanıtladı. Gündeminde terör saldırıları vardı.

Cumhurbaşkanı Çin’deki Uygur ayrılıkçılarına yönelik önemli bir tespit yaptı. Ayrılıkçıların başta IŞİD olmak üzere terör örgütlerine katıldığını belirten Erdoğan, Uygur Türkleri'ni uyardığını söyledi.

"Çin şu anda dünyada ikinci sırada. Pekin’de Çin İslam Cemiyeti mensuplarıyla görüştüm. Sizler böylesine güçlü bir ülkenin vatandaşı konumundasınız. Birlik içinde olmaya, Çin içerisinde konumunuzu sağlamlaştırmaya önem vermelisiniz” dedim."

Erdoğan, Amerika ile PYD arasındaki ilişkinin Aynel Arap’taki çatışmalar sırasında Obama’yla yaptığı telefon görüşmesinde gündeme geldiğini belirtti.

Amerikalıların çatışmalarda IŞİD’e karşı PYD’deyi desteklediğini kaydeden Erdoğan, “ben de ÖSO ve Peşmergenin desteğiyle Kobani’nin düşmesi engellenebilir demiştim, ama bunu anlamak istemediler” dedi.

Obama’ya “silahlar PYD’ye değil IŞİD’e gidecek” değini aktaran Erdoğan “süreç bizi haklı çıkardı” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Demirtaş'tan çelişkili açıklamalar Gündem Adım adım izliyorlarmış Gündem Arınç'tan Erdoğan'la ters düşen açıklamalara imza: Masanın üstünde olacaktır Gündem O teröristin kimliği belli oldu Gündem