O başvuruya Türk Dışişlerinden yanıt geldi

İsviçre Hükümetinin AİHM’in Doğu Perinçek kararını temyiz etme adımına, Türk Dışişleri’nden yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı kararın Büyük Daire tarafından da kuvvetle vurgulanmasının beklendiğini belirtti. Emekli Büyükelçi Alev Kılıç, İsviçre’nin bu başvuruyu, Ermeni lobisinin baskısı sonucu yaptığını vurguladı. Kılıç, Ermenilerin Büyük Daire’den de olumlu bir sonuç alamayacağını ifade etti.

Abone ol

İsviçre, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “Doğu Perinçek Davası Kararı”yla ilgili temyiz hamlesi, soykırım yanlılarını harekete geçirdi. İsviçre’nin Büyük Daire’ye yapacağını duyurduğu başvuruya Türk Dışişleri’nden de yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, AİHM kararının ifade özgürlüğü bakımından önemi vurgulandı. Açıklamada, "Hukukun üstünlüğüne duyduğumuz güven çerçevesinde, demokratik toplumların yapıtaşı olan ifade özgürlüğünün teminat altında olduğunun, Büyük Daire tarafından da yeniden ve kuvvetle vurgulanmasını bekliyoruz” denildi.

Uzmanlar ise, İsviçre hükümetinin, temyiz başvurusunun Ermeni lobisinin baskısı sonucunda gündeme getirildiğini belirtiyor.

Avrasya İncelemeleri Merkezi Başkanı Emekli Büyükelçi Alev Kılıç, AİHM kararının ardından Ermeni lobisinin faaliyetlerini hızlandırdığını söyledi. Kılıç, Büyük Dairenin AİHM’den farklı bir karar almayacağını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasını da değerlendiren Kılıç, “Bakanlık konunun öneminin bilincinde” dedi.

Haber: Hüsna Sarı

Kamera: Sabri Kaya

ulusalkanal.com.tr

Polisin bu görüntüleri kan donduruyor! Gündem Zileli'den taşerona geçit yok Gündem Burak Can'a son veda Gündem Hatay'da İşçi Partisi rüzgarı Gündem