Meclis yarın açılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yaklaşık 2 aylık tatilin ardından yarın mesaisine başlıyor. Yoğun gündemle 26'ıncı dönem çalışmalarını yapacak olan Meclis, 25'inci dönemde kabul edilen yeni içtüzük'ün hükümlerine göre yönetilecek. Genel Kurul, saat 14.00'de Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yasama yılı açılış konuşmasını yapacak

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yaklaşık 2 aylık tatilin ardından yeniden açılıyor.

26'ncı Dönem 3'üncü Yasama Yılı yarın başlayacak.

Pazar günü Genel Kurul Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında olacak. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yasama yılı açış konuşmasını yapacak.

Konuşmaların ardından saat 19.00'da Meclis'te açılış resepsiyonu gerçekleştirilecek.

Yeni yasama dönemi, temmuz ayında üzerinde değişikliğe gidilen içtüzük hükümlerine göre yönetilecek.

Yeni hükümlere göre, küfreden milletvekiline para cezası verilecek, Genel Kurul salonunda pankart, döviz gibi malzemeler kullanmak yasak olacak.

Meclis'in önündeki ilk işlerden birisi ise yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi için gerekli uyum yasaları çıkartmak olacak. Bu kapsamda uyum yasaları için ağrılıklı olarak Adalet Bakanlığı çalışma yürütüyor. Çalışmalar olgunlaşınca AKP Grubu teklifini Meclis'e sunacak. MHP'nin de uyum yasaları teklifine destek vermesi bekleniyor.

Bir diğer çalışma ise Meclis İçtüzüğünün sıfırdan yazılması olacak. Temmuz ayında içtüzükte değişikliğe gidilmesine rağmen hükümet baştan bir içtüzük yazmayı hedefliyor.

Yeni dönemde bazı ilkler de olacak. Meclis Başkanlık Divanı, Meclis'te güvenlik önlemlerinin artırılması kararı almıştı. O kararlar yeni yasama yılında kullanılacak.

Meclis'te bir de seçim yapılacak. 1 Kasım'da süresi dolacak İsmail Kahraman'ın yerine yeni Meclis Başkanı seçilecek. Partiler ise adaylarını Kasım ayı öncesinde açılacak.

ulusal.com.tr

Eski Vali Hasan Kürklü FETÖ'den gözaltına alındı Gündem İstanbul'da 50 kişi gözaltına alındı Gündem Meteorolojiden aşırı yağış uyarısı (Hava durumu) Gündem Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan yağış uyarısı! Pazar ve pazartesi günlerine dikkat (Hava durumu) Gündem