Ulusal Kanal’ın haberi ses getirdi

Mevsimlik tarım işçileri haberimiz ses getirdi. Gezici-geçici tarım işçileri için hükümet harekete geçti. AKP Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve 23 Milletvekili, mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşulları hakkında meclis araştırması için önerge verdi.

Abone ol

Ulusal Kanal’ın mevsimlik işçilerin sorunlarını anlatan haberi ses getirdi.

AKP Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve beraberindeki 23 milletvekili harekete geçti.

Vekiller, Mevsimlik Tarım işçilerinin sorunlarının belirlenmesi için Meclis’e araştırma önergesi sundu.

Önergeyle, gezici ve gececi tarım işlerinin durumu araştırılacak. Gerekli önlemlerin alınması için çalışmalar belirlenecek.

Sayıları 2 buçuk milyonu bulan gezici tarım işçileri, tarlalarda sosyal güvenlikten uzak, sağlık koşulları uygun olmayan ağır iş koşullarında çalışıyor.

Yedikleri yemekten içtikleri suya kadar sağlıksız ortamlarda yaşamak zorunda kalan mevsimlik tarım işçileri, Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım Orman İş sendikasının ziyareti ile tekrar ülke gündeme gelmişti.

Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, sendika üyeleriyle birlikte Ankara Polatlı’da soğan hasadında çalışan tarım işçilerini ziyaret etmiş, işçilerin temel sorununun topraksızlık olduğunu belirtmişti.

Ziyarette Ulusal Kanal’a konuşan işçiler, hastalandıkları zaman sağlık giderlerini bile kendilerinin karşıladığını, çocuklarını da okula gönderemediklerini söylemişti.

HABER: TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

GOP'ta ''tepkili'' tören Gündem Fırat Kalkanı'nda hedef olan Dabık neden önemli? Gündem Kahraman şehitlere veda Gündem Kılıçdaroğlu: Hayat Güzeldir'i, IMC'yi neden kapatıyorsunuz? Gündem