Dünya'da Kovid-19 protesto sürüyor

Dünya çapında yaklaşık 27 milyon insana bulaşan ve 883 binden fazla insanı öldüren Kovid-19 salgını kritik bir noktaya ilerliyor.. Salgın süreci devam etmesine rağmen binlerce kişi İtalya ve Hırvatistan'da hastalığı yok saydı. Ülkede alınan önlemleri protesto etti.

Abone ol

Dünya çapında virüse yakalananların sayısı 26 milyon 816 bin 887'ye ulaştı.

Vakaların en fazla görüldüğü ABD'de 6 milyon 389 bin 413 kişi Kovid-19'a yakalandı.

En fazla vaka görülen ilk üç ülke ABD. Sonra ise sırasıyla 4 milyon 91 bin 801 ile Brezilya , 4 milyon 27 bin 718 ile Hindistan geliyor.

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'da son 24 saat içerisinde 90 bin 632 kişide koronavirüsü vakası tespit edildi. Bu sayı ülkede en yüksek artış olarak kayıtlara geçti.

Salgının kritik boyuta ulaştığı bu günlerde hastalığı yok sayan görüntüler de oluşmaya devam ediyor.

İtalya'dan ise şaşırtan görüntüler geldi. Maske takmayan yüzlerce kişi, "Sağlık diktatörlüğüne karşıyız" dedi, salgına yönelik önlemleri protesto etti.

Mitinge katılanlardan Riccardo, "Yaşam özgürlüğümüzü istiyoruz. Maskeye gerek yok. Virüs vardı ama artık yok, kayboldu." dedi.

Sağlık Bakanı Roberto Speranza'dan yanıt gecikmedi. Kurallar esastır diyen Speranza, Sosyal mesafe ve maske kurallarına herkes saygı göstermeli." ifadesini kullandı.

Hırvatistan'da da önlemlere tepki olarak "Özgürlük Festivali" düzenlendi.

Festivale katılanlar, "Kovid-19 yalan!", "Nefes almamızı yasakladılar!", "Bizim sorumluluğumuz, bizim seçimimiz, bizim kararımız" ve "Hepimiz Kovidiot değiliz!" yazılı pankartllar açtı.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanlığı: Kararı derin endişeyle karşılıyoruz Dünya Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Asıl büyük tehdit Kurz’un temsil ettiği çarpık ideolojidir Dünya Mahmud Abbas: İlhak planına destek veren vatan hainidir Dünya Rusya ve Suriye'den ortak açıklama! PKK/PYD "ABD'ye bağlı terör gücü" olarak nitelendirildi Dünya