YSK Başkanı Sadi Güven'den yeni açıklama geldi

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, referanduma ilişkin itirazların bugün değerlendirileceğini söyledi. YSK'nın yazılı bir açıklama yapması bekleniyor

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu'nda seçim sonuçlarına ilişkin olarak itiraz süreci devam ediyor.

YSK Başkanı Sadi Güven, referandum sonucuna yapılan itirazların bugün öğleden sonra yapılacak toplantıda değerlendirileceğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Vatan Partisi referandumun iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapmıştı. Ayrıca 1500 seçmen de bireysel başvurusunu "seçime hile karıştırıldığı" iddiasıyla sunmuşlardı.

Bu arada mühürsüz oyların geçerli sayılmasına ilişkin kararın gerekçesi de açıklanaıdı. Gerekçe de "pusula ve zarfların YSK tarafından basıldığının bilinmesi ve fligranlı olması geçerli sayılması için yeterli" ifadelerine yer verildi. Seçme hakkına vurgu yapılan gerekçeli kararda, "sandık kurullarının hatası nedeniyle vatandaşın anayasal hakkı engellenemez" denildi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, sabah saatlerinde kurula girerken "itiraz istemlerini öğleden önce görüşeceğiz" dedi. Kısa süre içinde ise YSK'nın yazılı açıklama yaparak son sözünü söylemesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Rıza Zelyut yazdı: Yüzde bir buçuktan zafer olmaz Gündem Ünlü cerrah Franceschi, Portekiz'deki uçak kazada öldü! Gündem Tiyatrocu Orhan Yücel intihar etti Gündem Doğu Perinçek: Güneydoğu’nun Hayır oyları Gündem