CHP, AKP'nin aldığı kararı açıkladı: Geri çektiler

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "AKP temsilcileri Büyükçekmece ile ilgili yapmış oldukları müracatın reddedileceğini anlayınca müracaatı geri çektiler" dedi

Abone ol

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

"AKP temsilcileri Büyükçekmece ile ilgili yapmış oldukları müracatın reddedileceğini anlayınca müracatı geri çektiler. Büyükçekmece bu sabah polis kaynıyor" diyen Öztrak, "Burada polisin siyasete alet edilmesi var. Bazı evlere polislerin 3 defa gittiği söyleniyor. Usulsüz kayıt var mı diye arıyorlar, YSK seçmen listelerini kesinleştireli çok zaman oldu. Yapılan şey çok açık. Sandık kurullarına baskı yaptılar olmadı, il seçim kurullarına baskı yaptılar o da çalışmadı, YSK'ya baskı yaptılar o da olmadı şimdi döndüler seçmene baskı yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öztrak, şunları söyledi:

"AKP örgütleri biz itirazları yaparken neredeydi? Dün akşam sözcüler müthiş bir algı operasyonu yaptı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde büyükçekmecede kayıtlı seçmen sayısı 172 bin 351. 31 Mart seçimlerinde ise 174 bin 773. Seçmen sayısı 2 bin 422 artmış. Bu artan sayının 760'ı yeni seçmen olan genç seçmenler. Sonuçta burada 2 bin kişi bile yok yeni gelen. Nerede on binler?

İstanbul'da seçimlerin bittiğini gören, Ekrem İmmaoğlu'nun başkan olduğunu gören AKP yetkilileri büyük bir şok yaşamaktadır. Her yerden bir sorun çıkartmaya uğraşmaktadırlar. İşin rengi ortadadır.

AKP'li belediye başkanları seçilince milli irade, Ekrem İmamoğlu'na oylar gidince şaibe. Ben açıkça şunu ifade ediyorum; Artık milleti rahat bıraksınlar.

Biz buradayız, örgütlerimiz burada. "Oy namustur dokundurtmayız, kazandığımız seçimi de kimseye çaldırtmayız" sloganıyla yola çıktık.

Bir an önce Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verilmelidir. İstanbul artık Büyükşehir Belediye Başkanı'na kavuşmalıdır."

ulusal.com.tr

İşte YSK kararının ardından Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı Gündem AKP seçim toplantısı yaptı Gündem CHP'li Muharrem Erkek'ten Büyükçekmece paylaşımları: Tek tek açıklayalım Gündem MHP'li Nihat Atlı'nın başkanlığının düşürüldüğü iddia edildi Gündem