Batı'dan Türkiye'ye NATO uyarısı: Türkiye, Rusya karşısında NATO'ya güvenmesin

Batıdan Türkiye'ye "NATO'ya güvenerek Rusya ile savaş çıkarma" mesajı geldi. Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Türkiye'nin Rusya’yı askeri bir gerginliğe kışkırtması halinde NATO’nun desteğine güvenmemesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Suriye sınırında yaşanan son gelişmelerle daha fazla gerilen Türkiye-Rusya ilişkileri nedeniyle Batı Ankara'yı uyardı. Türkiye'ye "NATO'ya güvenerek Rusya ile savaş çıkarma" mesajı verildi.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Der Spiegel'e yaptığı açıklamalarda Türkiye-Rusya ilişkilerine değindi. Asselborn, Ankara'nın Rusya ile askeri bir gerginliğe kışkırtması halinde NATO’nun desteğine güvenmemesi gerektiğini söyledi.

NATO Anlaşması’nın 5. maddesindeki üye ülkeleri koruma maddesine de atıf yapan Lüksemburg Dışişleri Bakanı, bu maddenin "İttifak’a üye bir ülkenin tartışmasız şekilde saldırıya uğraması" halinde geçerli olacağının altını çizdi.

Asselborn “NATO, Türkiye ile Rusya arasındaki son gerilim nedeniyle, Rusya ile askeri bir gerginliğin içine çekilmesine izin vermemeli” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Sur'dan acı haber: 3 kahraman askerimiz şehit Gündem Vatandaşlara zırhlı araçlardan sık sık bu anons geçiliyor Gündem Abdullah Cömert davasında yine karar çıkmadı Gündem Bütçe 26 Şubat Cuma günü Genel Kurul’da ele alınacak Gündem