İzmir'de tehlikeli gerginlik: Suriyeliler ile Torbalı halkı karşı karşıya geldi

İzmir Torbalı’da Suriyeliler’in bir çocuğu darp ettiği iddiasıyla başlayan gerginlik büyüdü. Çıkan olaylarda biri ağır 30 kişi yaralandı. Bölge halkının Suriyeliler’in peşine düşmesinin ardından, ilçede yaşayan 500'e yakın Suriyeli Torbalı’yı terk etti.

Abone ol

İzmir’in torbalı ilçesi tehlikeli bir gerginliğe sahne oldu. İlçeye yerleşen Suriyeliler’in bir çocuğu dövdüğü iddiası üzerine ortalık karıştı.

Olay Pamukyazı Mahallesi’nde meydana geldi. Yaklaşık 300 kişilik grup, sopa ve bıçaklarla Suriyeliler’e ait çadırların bulunduğu bölgeyi bastı.

Öfkeli grup, Suriyeliler’in kaldığı çok sayıda çadırı tek tek yıktı. Olaylar sırasında biri ağır 30 kişi yaralandı. Ağır yaralanan mahalle sakini Mustafa M., İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bıçak ve sopalar taşıyan grubun saldırısı sonrasında, 500’e yakın Suriyeli eşyalarını geride bırakarak apar topar bölgeyi terk etti.

Suriyeliler’in mahalleyi terk etmesinin ardından, olaylar yatıştı.

ulusalkanal.com.tr

CHP'li Bülent Tezcan, son referandum anketinin sonucunu açıkladı Gündem Siirt Şirvan'da patlama: Ölü ve yaralı var Gündem Akdeniz'de deprem (Son depremler) Gündem Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan: ABD'nin saldırısına en çok PKK ve IŞİD sevindi Gündem