Iğdır'da sarı altın hasadı
Iğdır’da sarı altın diye tabir edilen kayısının hasadına başlandı. Tadı ve büyüklüğü ile öne çıkan kayısı, yurt dışına da ihraç ediliyor.
Haber-Kamera: Serdar Ünsal
Tadına doyum olmuyor, iriliğiyle dikkat çekiyor.
Doğu Anadolu Bölgesinin Çukurovası olarak bilinen Iğdır’da sarı altın olarak adlandırılan coğrafi işaret tescilli kayısının hasadı başladı.
Bu sene havaların kurak geçmesi nedeniyle az olan kayısı bahçede fiyatı 6 ile 9, markette ise 10 ile 15 lira arasında satılıyor.
Iğdır Üniversitesi öğretim görevlisi doçent Dr. Uğur Şimşek, kayısının hem iç hem de dış piyasada tüketildiğini söyledi.
Iğdır da 300 bin civarında kayısı ağacı var. Yıllık üretim 40 bin tonu geçiyor.