Yeni Şafak: ABD IŞİD'lilere pasaport dağıttı

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD'in Suriye'de elinde tuttuğu son yer olan Bahguz köyüne yeni bir saldırı başlattı. Uluslararası ajanslara göre IŞİD militanları köyün içinde sıkışmış halde. Yeni Şafak ise ABD'nin anlaştığı IŞİD'lilere yeni pasaport vererek Irak üzerinden kaçmalarına göz yumduğunu yazdı

Abone ol

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri IŞİD'in Suriye'de elinde tuttuğu son yer olan Baghuz'a yeni saldırı başlattı.

Uluslararası ajansların haberlerine göre IŞİD militanları köyün içinde sıkışmış durumda.

SDG ve koalisyon uçaklarının saldırısı sonucu, IŞİD militanlarının kampının alevler içinde olduğu kaydedildi.

Geçen Pazartesi günü Baghuz'dan 3 bin kişi tahliye edilmiş, daha sonra da 500'ü IŞİD militanlarından oluşan 3500 kişi Salı günü köyden çıkarılmıştı.

Yeni Şafak Gazetesi ise ortaya çarpıcı bir iddia attı. Buna göre; ABD'nin şu ana kadar PKK'ya ait kamplarda yaklaşık 2 bin IŞİD'linin sorgulandı. 2 bin teröristten 140'ına ise ABD tarafından sahte pasaport verildi.

Teröristler yeni isim, kimlik ve pasaportlarıyla, ABD'nin yeni gizli planları için Irak üzerinden bölge dışına çıkarıldığı iddia ediliyor.

ulusal.com.tr

Siyasette ezan tartışması devam ediyor Gündem FETÖ'den boşalan koltuklara kimler yerleşiyor? Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu yanıtladı Gündem 150 yıllık tesis satışa çıktı Gündem Kompartıman nedir? Erdoğan'ın söylediği kompartıman kelimesi ne anlama geliyor? Gündem