İlk şehitleri Aydınlıkçılar verdi

Hukuk Fakültesi öğrencisi Adil Turan... Ankara'da Abdullah Öcalan ile birlikte kaldı, PKK'nın kuruluş günlerine tanıklık etti. Örgütün ve Öcalan'ın gerçek yüzünü anlatınca PKK'lılar tarafından 36 yıl önce bugün katledildi. Adil Turan, PKK'dan ayrıldıktan sonra Aydınlık Hareketi'ne katılmış ve Türkiye İşçi Köylü Partisi Tunceli yöneticiliği yapmıştı.

Abone ol

8 Eylül 2015, Aydınlıkçı Adil Turan'ın PKK tarafından katledilişinin 36'ncı yıl dönümü.

1980 öncesi PKK'dan ayrılarak Aydınlık hareketine katılan dönemin Türkiye İşçi Köylü Partisi Tunceli yöneticisi olan Adil Turan, 8 Eylül 1979'da partili arkadaşı İmam Canpolat ile birlikte silahlı saldırıya uğradı. Canpolat ağır yaralandı. Adil Turan şehit oldu.

Adil Turan, PKK'dan ayrıldıktan sonra Abdullah Öcalan ile birlikte kaldıklarını dönemi anlatmıştı. Turan'ın geride bıraktığı mektubunda PKK'nın kuruluş günlerini anlattığı tanıklıkları, çarpıcı bir PKK ve Öcalan portresi ortaya koymuştu.

Turan, "1975 yılında Apo çok ilginç bir öneri ortaya attı: "Başta Doğu illeri olmak üzere birçok yerde sabotajlar yapalım. Yakalanırsak diğer Kürt unsurların ismini verelim. Cezaevinde bunları kazanalım. Çıktığırnızda 500 kişiyi bulunca silahlı mücadeleyi başlatırız." Yaptığımız tek şey Türk düşmanlığıydı." ifadelerini kullanmıştı.

Adil Turan'ın öldürülmeden önce bıraktığı ve 11 Eylül 1979'da Aydınlık'ta yayınlanan mekbunda "Öcalan'ın örgüte kattığı gençleri elinde tutmak için suça bulaştırdığını" anlattı.

"Apocuların Doğuda ellerini kollarını sallayarak cinayet işlemelerine dikkat çeken" Adil Turan, bu durumu "karanlık güçler tarafından korunmalarına bağlamıştı. Adil Turan, PKK ve arkasındaki karanlık gücün yakasına yapışmadan Doğu'ya huzur gelmez, kargaşa ve bülücülüğün önü alınamaz." ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Takımlardan teröre tepki Gündem Polise mayınlı saldırı: 2'si ağır 4 yaralı Gündem Türkiye ve Rusya anlaştı Gündem Kılıçdaroğlu'ndan örgütlerine kritik uyarı Gündem