Fenerbahçe-Beşiktaş maçı tatil edildi

Ziraat Türkiye Kupasında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Başına sert bir cisim isabet eden Şenol Güneş ambulansla hastaneye kaldırıldı. Güneş'in başına 5 dikiş atıldı. TFF, Fenerbahçe - Beşiktaş maçıyla ilgili kararı vermek için çarşamba günü toplanacak. Olaylar nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe - Beşiktaş maçında tribünde yer alan 20'den fazla taraftar gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında teknik direktör Şenol Güneş ve futbolculara madde atanlar da yer alıyor. İstanbul Anadolu Başsavcılığı, Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şenol Güneş'i arayıp "Geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Abone ol

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe, Kadıköy'de Beşiktaş'ı konuk etti.

Heyecanla başlayan müsabakaya yaşanan olaylar damga vurdu.

Fenerbahçeli taraftarların sahaya attığı yabancı maddeler yüzünden ilk yarıda maç 5 dakika durdu.

İlk yarının sonlarına doğru Beşiktaşlı Quaresma korner atışı kullanırken sahaya yine yabancı maddeler atıldı. Hakem Mete Kalkavan müsabakayı durdurarak yardımcıları ile birlikte orta sahaya gitti.

Fenerbahçeli futbolcuların taraftarı sakinleştirme çabaları sonuçsuz kaldı.

Taşkınlık, maçın ikinci yarısında zirve yaptı. Maç gölsüz devam ederken 57'nci dakikada yedek kulübede bulunan Beşiktaşlı Tolga Zengin'le Fenerbahçeli taraftarlar arasında gerginlik çıktı.

Bu sırada Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in başına Fenerbahçeli taraftarların attığı sert bir cisim isabet etti. Kısa süre içinde saha da karıştı. Şenol Güneş ve Beşiktaşlı futbolcular ile hakemler soyunma odasına gitti. Bir müddet sonra da maçın olaylar nedeniyle tatil edildiği açıklandı.

Başına isabet eden cisimle yaralanan Şenol Güneş ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tecrübeli teknik direktörün başına 5 dikiş atıldı.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olaylar nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe - Beşiktaş maçında tribünde yer alan 20'den fazla taraftar gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında teknik direktör Şenol Güneş ve futbolculara madde atanlar da yer alıyor.

TFF'DEN AÇIKLAMA

TFF'den yapılan açıklamada, "Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci müsabakası, yaşanan saha olayları nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilmiştir. Müsabakanın akıbetiyle ile ilgili karar önümüzdeki hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilecektir. Maçta yaralanan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz" denildi.

TRABZONSPOR'DAN KINAMA

Trabzonspor Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu akşam Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde yaşanan olaylar ülke futbolunun içine düştüğü derin girdabın acıklı bir ifadesidir. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in başına isabet eden cisim, ülke futboluna vurulmuş ağır bir darbedir! Trabzonsporumuzun efsanesi; ismi Türk futboluna mal olmuş bu değerli futbol insanına yapılan saldırı karşısında hicap; ve dahası büyük bir öfke duyuyoruz! Unutulmasın ki bu gece yaşanan olay; şiddet, kaos ve eyyamcılıkla malul Türk futbolunun minyatür bir resmidir."

ŞENOL GÜNEŞ'İN DOKTORUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in doktoru Yunus Aydın açıklamalarda bulundu.

Aydın, Güneş'in kafasında ufak bir yara olduğunu belirterek, "Arkadaşlaırmız ilk müdahaleyi yaptı ve dikiş attı. Beyinde önemli bir hasar yok, bir sarsıntı geçirmiş. Bu gece müşahede altında tutacağız. Hayati bir tehlike yok. Basit bir beyin sarsıntısı. Bir düşme var, kafasına gelen bir cisim var. Bunun yaptığı bir yara var. Dikiş atılmış. Basit bir kafa travması, emniyet olarak tutuyoruz" dedi.

Güneş'in muayenesinde bir problem olmadığını söyleyen Aydın, "Çok minik sızmalar olur, baş ağrısı şikayeti olursa bakarız. Şenol hoca benim hastamdır, eskiden bir dostluğumuz var. Hayati bir tehlike yok. Muayenesinde bir problem yok, şuuru açık ve kendinde. Bu akşam tutuyoruz, yarın büyük bir ihtimalle göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Anadolu Başsavcılığı, Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

ulusal.com.tr

PFDK'den Galatasaray'a para cezası Spor 'Beşiktaş'tan puan almak için elimizden geleni yapacağız' Spor Vural: Zordayız gel kurtar, düşüyoruz gel çıkar Spor Van Gaal Rafael'i bir dakikada sildi Spor