PKK'nın 2 önemli ismi sıkışıp kaldı! Kaçacakları tek bir delik bile kalmadı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kritik bir operasyon yapıldı. PKK'nın Bostancı Sokak'ta karargah olarak kullandığı ve kamuoyunda "bodrum kat" olarak bilinen binanın çevresindeki bir eve baskın düzenlendi, 10 PKK'lı öldürüldü. İki üst düzey PKK'lının da sıkışıp kaldığı "bodrum kat"ın çevresi çembere alındı.

Abone ol

Şırnak Cizre'de PKK'lıların elinde kalan son karargaha bir adım daha yaklaşıldı. PKK'lıların sıkıştığı bodrum katın etrafındaki bir eve Mehmetçik baskın düzenledi. Valilik 10 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Baskının yapıldığı ev, gündemi "yaralılar var ve ambulans gitmiyor" iddialarıyla bir süredir meşgul eden Bostancı Sokak'taki bodrum kata adım mesafesinde. İçinde PKK'lıların dağ kadrosundan isimlerin bulunduğu ve ana karargah sayılan bodrum kat ile baskın yapılan ev arasında tünel bağlantısı var. Zira civarda, bodrum katı korumak üzere içlerinde en az 7'şer kişilik PKK'lıların bulunduğu ve birbirlerine tünellerle bağlı 6 ev var.

Güvenlik kuvvetlerinin yüzde 99 oranında kontrolü sağladığı Cizre'de geri kalan 60 kadar PKK'lı işte bu 6 evde köşeye sıkıştı. PKK'lıların tüm çabası bodrum kata ulaşılmasını engellemek çünkü PKK'nın üst düzey kadrolarından "Amin Reşo ve Rozan" kod adlı iki terörsit o binada. PKK'lılar da Kandil'den gelen "Amin Reşo ve Rozan ne pahasına olursa olsun kurtarılacak" talimatını yerine getiriyor.

Dün akşam yapılan operasyonla 6 evden biri temizlendi ve çember PKK'lılar için iyice daraldı. Ulusal Kanal'ın ulaştığı güvenlik kaynakları "Bostancı sokakta PKK'lıların kaçacağı tek bir delik bile kalmadı" bilgisini verdi.

ulusalkanal.com.tr

pkk
İkinci Kardak krizi! Gündem CHP il başkanlığına kayyum atanacak Gündem TSK personel sayısını açıkladı Gündem İzmir Askeri Casusluk davasında yeni gelişme Gündem