Erdoğan-Gülen savaşı şiddetleniyor

AKP Hükümetini hedef alan yolsuzluk operasyonu, Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen Cemaati arasındaki savaşın, artık geri dönülemez bir noktada olduğunu ortaya koydu. Taraflar, daha önce yürüttükleri tertiplerde kullandıkları dış mekanizmadaki uluslararası bağlantıları bugün de birbirlerini suçlarken kullandı.

Abone ol

"Operasyonun merkez üssü Amerika". Bu iddia sosyal paylaşım sitesi twitter'da yer aldı. Açıklamayı yapan ise MİT'in kontrolünde olduğu iddia edilen Wake Up Attack (Veykap atak) adlı kullanıcı. Açıklamada, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu Amerika'nın planladığı, Fethullah GülenCemaati'nin de yardım ettiği iddia edildi. Operasyonun hedefinde ise Türkiye finans sisteminin kilit noktası olan Halkbank'ın olduğu öne sürüldü.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden dikkat çekici iddialar yer aldı.

İddiaları önemli kılan bilgilerin geldiği merkez. MİT ile doğrudan bağlantılı olduğu ileri sürülen Wake Up Attack adlı kullanıcı, operasyonu Amerika'nın planladığını, Fethullah Gülen Cemaati'nin de yardım ettiğini yazdı. Hedefin ise, Türkiye'nin finans sistemi ve bu sistemin kilit noktası Halkbank olduğu iddia edildi.

Wakeup Attack adlı kullanıcının Cemaat'i "örgüt" olarak suçlaması diikat çekti.

Operasyonu planlayan odak Gülen Örgütü değil, Gülen Örgütü sadece kendi çıkarlarını korumak için ABD odaklı operasyon merkezine angaje olmuş durumda. Gülen örgütü ise bu odaklarla işbirliği yaparak Türkiye'ye ihanet etmiş, gizli ve mahrem bilgilerin ABD ve İsrail'in eline geçmesi için kendi bürokratik gücünü kullanmaya çalışmıştır. Gülen örgütü masum ve samimi takipçilerinin duygularını sömürmeye ve 'askerlerini' Türkiye aleyhtarı bir operasyon için seferber etmeye devam ediyor.

Sözkonusu operasyon ile Gezi Parkı'nda başlayan Haziran halk hareketiyle benzerlik kurulması da dikkat çekti.

Operasyonun adını koyalım: 2. Gezi Operasyonu. Sıcak sonbahar arefesi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan baskın seçime gidebilir Gündem Üç bakanın rüşvet belgesi AYDINLIK'ta Gündem 4 Bakan hakkında flaş gelişme Gündem Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 9 kişi serbest Gündem