MİT TIR'larına gizlilik kararı

Adana ve Hatay’da MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin davada ilk duruşma Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde yapıldı. Duruşma başlar başlamaz Cumhuriyet Savcısının talebiyle “kamu güvenliği” ve “devlet sırrı” gerekçesiyle davada gizlilik kararı alındı.

Abone ol

Adana ve Hatay’da 19 Ocak 2014 tarihinde MİTTIR’larının durdurulmasına ilişkin davanın ilk duruşması Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde yapıldı.

Mahkeme, "kamu güvenliği" ve "devlet sırrı" gerekçesiyle davanın kapalı görülmesine karar verdi.

Davanın Yargıtay Genel Kurulu Salonu'ndaki ilk duruşmasına sanıklar Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Özcan Şişman, Özkan Çokay, Aziz Takcı sanık yakınları ve avukatları katıldı. Mahkemeye girişte jandarmalar sanıklar etrafında etten duvar örerek görüntü alınmasını engelledi.

16’ncı Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil, “Sanıkların ne savunma yapacağını bilmiyoruz, sırra ilişkin olabilir, olmayabilir” dedi, iddia makamına gizlilik talebi olup olmadığını sordu.

Cumhuriyet Savcısı Kenan Zeybek de duruşmanın geri kalan kısmının kapalı yapılması talebinde bulundu.

Sanık ve avukatlar, talebe itiraz ederek daha önce yayın yasağı alınmasına karşın internetten bütün görüntülerin yayınlandığını, gizli bir durum kalmadığını savundu. Avukatlar, heyetin huzurunda gizlilik kararı talep eden Cumhuriyet Savcısı hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Sanık Özkan Çokay, devlet sırrı olması için konunun Milli Güvenlik Kurulu’nda ele alınması gerektiğini ifade etti. Özkan, Genelkurmay Başkanı ve Jandarma Genel Komutanı’nın da bilgisi olması gerektiğini ancak böyle bir durum olmadığını öne sürdü, gizlilik talebinin reddini istedi.

Ara kararı açıklayan Yeşil, “kamu güvenliği” ve “devlet sırrı” gerekçeleriyle davanın gizli yapılmasına karar verdi. Duruşmada sadece sanık eşleri kaldı.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakır'da hain saldırı: 2 asker şehit Gündem İstanbul'da korkutan yangın Gündem Hakkari'de Tümen Komutanlığı'na saldırı Gündem Serbest bırakılan 16 işçi Ankara'da Gündem