Koalisyon heyetinin Davutoğlu ile görüşmesi sonrası açıklama

AKP ile CHP heyetleri arasında 24 Temmuz'da başlayan koalisyon görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Ömer Çelik başkanlığındaki AKP heyeti Ahmet Davutoğlu'na detaylı bir sunum yaptı. Hazırlanan rapor yarın AKP MYK'sında, pazartesi günüde Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak. Davutoğlu pazartesi günü akşamüzeri Kılıçdaroğlu ile biraraya gelecek

Abone ol

Türkiye 7 Haziran seçimleri sonrası kurulacak koalisyon hükümetine kilitlendi. Koalisyon arayışları erken seçim tartışmaları arasında 24 Temmuz'da AKP-CHP heyetlerinin bir araya gelmesiyle başlamıştı.

AKP ile CHP görüşmeleri 11 gün sürdü. Taraflar tam 5 kez bir araya geldi. Eğitimden dış politikaya kadar tüm konular detaylıca ele alındı bakanlık pazarlıkları yapıldı.

Ömer Çelik Başkanlığındaki heyet CHP görüşmeleri ile ilgili Davutoğlu'na yaklaşık 2 saat süren kapsamlı bir sunum yaptı.

Çelik, CHP ile yürütülen koalisyon pazarlıklarının önce AKP MYK'sında ardından Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi.

Ömer Çelik, Davutoğlu'nun pazartesi günü Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceğini de söyledi.

Davutoğlu yarın parti MYK'sını toplayacak. MYK'da koalisyon görüşmeleri raporu istişare edilecek. Ömer Çelik başkanlığındaki heyetin hazırladığı rapor pazartesi günü de Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelecek. Kurulda rapor ve yürütülen görüşmeler değerlendirilecek. Davutoğlu, Pazartesi günü saat 18'de Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek.

AKP'nin yol haritasını belirleme noktasında anketler de etkin bir rol oynayacak. Detaylıca irdelenecek anketlerde Koalisyon mu Erken seçim mi kararı verilecek. Bu karar sonrası Davutoğlu, önümüzdeki hafta Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin kapısını birkez daha çalacak. Davutoğlu'nun ikinci turda HDP ile görüşmesi beklenmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'na 63. Hükümet'i kurmak için verdiği 45 günlük görev süresi 23 Ağustos'ta sona erecek.

ulusalkanal.com.tr

PKK'dan askeri helikoptere roketatarlı saldırı! Çatışma çıktı Gündem Tanklar Suriye sınırında! Gündem Hasta almaya giden ambulansa molotoflu saldırı! İşte o anlar Gündem Valilikten önemli karar! 15 günlük yasak... Gündem