AKP, CHP ve MHP'den Kudüs kararına destek

Meclis'te 3 partiden Kudüs için ortak çağrı yapıldı. Meclis Genel Kurulu'nda AKP, CHP ve MHP "Doğu Kudüs'ü Bağımsız Filistin Devleti'nin Başkenti olarak tanıyalım' çağrısında bulundu

Abone ol

AKP, CHP ve MHP'nin imzasıyla yayımlanan bildiriyle tüm dünya parlamentoları Doğu Kudüs'ün bağımsız Filistin'in başkenti olarak tanımaya çağrıldı.

TBMM Genel Kurulunda temsilcileri mevcut bulunan 3 siyasi partinin ortak imzasıyla, "Doğu Kudüs'ü Bağımsız Filistin Devletinin Başkenti" olarak tanımaya tüm dünya davet edildi.

Çağrı metninde AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın imzaları yer aldı.

İSTANBUL'DAKİ ZİRVENİN SONUÇ BİLDİRGESİ

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler, ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması sonrasında İstanbul'da düzenlenen Olağanüstü Zirve'nin bildirisinde, Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin başkenti olarak ilan etti.

İslam ülkeleri, bütün devletleri Filistin Devletini ve Doğu Kudüs’ü onun işgal altındaki başkenti olduğunu tanımaya davet etti.

ulusal.com.tr

İslam İşbirliği Teşkilatı, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu ilan etti Gündem Diyanet'ten talih kuşu fetvası Gündem Teoman Alili yazdı: Seçim öncesi ittifak Gündem Gül: Trump'ın almış olduğu kararı hiçbir şekilde tanımıyoruz Gündem