Deniz Kurmay Albay Türkşen, TSK’daki F-tipini anlattı

Kardak Kayalıkları'na Türk Bayrağı'nı diken komutanlardan Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, TSK'daki F-Tipi örgütü açıkladı. Türkşen; "Cemaatçi bir amiralin tespit edildiğini, bu amiralin kurmay albayları Penisilvanya'ya Gülen'i ziyarete götürdüğünü" söyledi.

Abone ol

Balyoz davasından kısa bir süre önce tahliye olan Kardak Kahramanı Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen ordudaki F-Tipi örgütü anlattı.

Ali Türkşen, Deniz Kuvvetleri içerisindeki F-Tipi subayların tertipler sayesinde üst rütbelere yükseldiğini ve tasfiyelerle boşaltılan kadroların örgüt mensuplarınca doldurulduğunu açıkladı.

Türkşen, "Balyoz soruşturmaları sürecinde herkesin üzerine yağan yağmur nedense o örgütün elemanlarına hiç değmedi. O yapıyı hangi şemsiye korudu? 1986 yılından beri TSK'nın çeşitli kademelerine sokulan öğrencilerden MİT'in tespit ettiği ancak atılmayanların hepsi amiral oldu. Bizi cezaevlerine atarak dikey geçiş yaptılar. Yerimize geçtiler." dedi.

Takvim Gazetesi'ne konuşan Türkşen, örgüt mensupları arasında kurmay albayları Pensilvanya'ya Fethullah Gülen'in yanına götüren amirallerin tespit edildiğine dikkat çekti.

Türkşen, "Hakim Yarbay Taner Güçlü Başkanlığı'nda bir soruşturma dosyası oluşturuldu. Bu soruşturma dosyasında herkes, Gülen ve örgütünün yapılanması hakkında ne biliyorsa anlattı. O dosyada Pensilvanya'ya gidenlerin isimleri ve rütbeleri vardı. Bir amiralin, Pensilvanya'ya hangi albayları götürdüğü bilgileri de vardı." diye konuştu.

Poyrazköy davasındaki savunmasında iki F-Tipi amiralin ismini açıkladığını hatırlatan Türkşen; 7.5 yıl hapisle yargılanırken bir sonraki tertipte kendisi için istenen cezanın iki müebbete çıkarıldığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Faruk Loğoğlu'ndan 21 vekile tepki Gündem İhsanoğlu'na karşı 20 vekil bugün kararını açıklayacak Gündem PKK, 134 çocuğu serbest bırakacak Gündem Casusluk davasında önemli gelişme Gündem