7 Aydınlıkçı hapis yatacak! Sebebiyse Ergenekon Tertibi...

Silivri mahkemelerindeki hukuksuzluğa karşı gelerek protesto hakkını kullanan 6 Vatan Partili cezaevine girecek. Geçen hafta cezaevine giren Ali Duman’ın ardından bugün de Vatan Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı İslam İleri’nin teslim olması bekleniyor.

Abone ol

Ergenekon davasına bakan eski özel görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ni protesto eden 93 Vatan Partili hakkında geçen mayıs ayında hüküm verildi. “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” ve “Perinçek çıkacak hesap soracak” sloganlarıyla duruşma salonunda hukuksuzluğu mahkeme heyetinin yüzüne haykıran yurttaşlara 1 yıl 8 ay hapis cezasıyla hükmün geri bırakılması kararı verildi. Ancak 6 Vatan Partili hakkında daha önce mahkumiyet kararları bulunması nedeniyle cezalarının infazlarına hükmedildi.

PİŞMAN OLMADILAR

Parti üyelerinden Ahmet Erkol, Bekir Taşlıtepe ve Ali Duman’ın daha önce 3 aydan fazla hapis cezasına mahkum olmamasına rağmen yargılama sürecinde pişmanlık göstermedikleri gerekçesiyle cezaları onandı. Cezası ertelenmeyen diğer partililer ise şöyle: İslam İleri, Kurtca Köroğlu ve Sadık Kırkayak.

İslam İleri, Ergenekon davasının başka bir duruşmasında bireysel olarak mahkeme heyetini protesto etmiş ve bu yüzden hapis cezasına çarptırılmıştı. İleri’nin bugün teslim olarak cezaevine gireceği öğrenildi.

'ZİNDANLARDAN KORKMUYORUZ'

İslam İleri cezaevine girmeden önce sosyal paylaşım sitesi facebook’tan bir veda mesajı yayınladı.

İşte o mesaj: “Sevgili arkadaşlar, bana verilen ceza hiç umurumda değil. Doğru yaptığıma çok eminim. Hiç ama hiç pişman değilim. Özel görevli mahkemelerin bir kurgu olduğunu, Engizisyon Mahkemesi, Nemrut Mustafa Divanı, İngiliz mahkemesi olduğunu o gün, o hakimlerin yüzüne haykırmıştım. Bugün haklılığımız ortaya çıkmıştır. Zindanlarından korkmuyoruz. Demek ki adaleti de düzeltmek Türk milletinin görevidir. Yeniden cumhuriyeti kurduğumuzda adaleti de Türk adaleti yapmak hepimizin birinci görevi ve ödevidir. Tüm vatansever arkadaşlarıma önerim önce işinize, ailenize ve vatanınızın bağımsızlığı için mücadeleye öncelikli olarak önem vermeleri. Hepinize sağlık, sevgi, saygı, güzellikler diliyorum.”

Aydınlık

TEOG ve LYS tercih başvuruları başladı Gündem Kaçak Saray'da veda buluşması! Erdoğan'ın başkanlık ettiği son toplantı olabilir Gündem Genelkurmay Başkanlığı az önce açıkladı! Gündem Ölümünü Adli Tıp da çözemedi! Gündem