Bakan Pakdemirli duyurdu: 91 firma 113 üründe tağşiş yaptı

Gıda sektöründe 91 firmaya ait 113 üründeki taklit ve hile ifşa edildi. Hile en çok et ve et ürünlerinde görüldü. Zeytinyağındaki sakıncalı maddeler de dikkat çekti. Çikolata, tulum peyniri, yoğurt, tereyağ ve sucuk gibi ürünler de listede... Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, vatandaşın sağlığı söz konusu olunca kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını vurguladı.

Abone ol

Ürünler tek tek, isim isim ifşa edildi. İnsan hayatını riske eden firmalar kamuoyuna duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı gıda sağlığı konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Bekir Pakdemirli'nin mesajı ise net; "Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak."

Açıklama bakanlığın internet sitesinden yapıldı. Ürünler, markalar ve firmalar paylaşıldı. Tam 91 firmaya ait 113 parti ürünü ifşa edildi.

Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği belirlenen ürünlerin listesi "tarimorman.gov.tr" adresinde yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pakdemirli en etkin denetimcinin vatandaş olduğuna işaret etti, söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde, ihbarın önemine dikkat çekti.

Öte yandan, son yapılan ifşayla beraber, ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana bin 609 firmaya ait 3 bin 605 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunuldu. Bakanlık tarafından yapılan kamuoyu duyurusuna göre, çoğunluğu süt ve süt ürünleriyle et ve et ürünleri olmak üzere, alkollü içkiler, alkolsüz içecekler, arıcılık ürünleri, baharat, bitki, çay ve kahve ürünleri, çikolata ve kakao ürünleri, enerji içecekleri ve takviye edici gıdalarda uygunsuzluk tespit edildi.

En fazla uygunsuzluk et ve et ürünlerinde rastlandı. Ayrıca zeytinyağlarında tohum yağları olduğu görüldü, çikolatalar, enerji içeceklerinde ve takviye edici gıdalarda ilaç etken maddesi olduğu saptandı.

ulusal.com.tr

İstanbul Valisi Yerlikaya: Niyetimiz en geç cuma günü kararımızı şehrimizle paylaşmak Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "Doğu Akdeniz’de Anahtar Rusya’nın Ağırlığı" Gündem 11 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi Gündem ABD'ye ait helikopter Suriye'de düştü Gündem