Başbakan Binali Yıldırım: Yer darbenin koordine edildiği NATO'ya ait İncirlik Üssü

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişiminin NATO’ya ait olduğunu söylediği İncirlik üssünden koordine edildiğini vurguladı. Rus medyası için bir makale yazan Yıldırım Türkiye ile Rusya’nın birçok konuda menfaatlerinin örtüştüğüne dikkat çekti, “Bunların en önemlisi, terörizm ile mücadelede uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesidir” dedi.

Abone ol

“Darbenin arkasında NATO ve Amerika var” mesajı verdi, Rusya ile terörle mücadelede birlikte olduklarını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım FETÖ’cü darbe girişiminin arkasındaki güçlere ilişkin dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Olaylar, Gülencilerin ‘Paralel bir devlet’ ağı kurarak Türkiye’deki stratejik bakımdan önemli mevkilere sızmayı başardıklarına işaret ediyor. Ağın üyeleri Türkiye’nin yargı organlarına, okullarına ve üniversitelerine, ülkenin güneyinde bulunan ve darbenin koordine edildiği NATO’ya ait İncirlik’teki hava üssüne sızdı.

Rus medyası için bir makale kalem alan Yıldırım, Rusya’ya ile ilişkilerde sıcak mesajlar verdi. Darbe girişimi sırasında Rusya’nın Türkiye’ye yardım eden ilk ülkelerden biri olduğunu söyleyen Yıldırım “Bu Türkiye’de unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Başbakan terörle mücadele konusunda Rusya ile Türkiye’nin menfaatlerinin örtüştüğüne dikkat çekti.

”MENFAATLER ÖRTÜŞÜYOR: Birçok konuda ülkelerimizin menfaati örtüşüyor. Bunların en önemlisi, farklı şekillerde karşımıza çıkan terörizm ile mücadelede uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesidir. Bölgede siyasi istikrarın sağlanması için yeni konseptler bulmamız gerekiyor."

Darbeye ilişkin bir açıklama da NATO’nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti’den geldi.

NATO komutanı, Türkiye’nin Brüksel’de görevli subayların görevden uzaklaştırılmasının ittifakı zayıflattığını söyledi. Scaparrotti, “NATO'daki görevlerinden uzaklaştırılan subayların 15 Temmuz'da yer aldığına inanmadığını" belirtti.

Scaparrotti, “Bu subaylar, NATO’ya önemli hizmetler verdi… Burada yetenekli ve yetkin insanlarla birlikte çalışıyordum ve şu anda ekibimde yetenek, uzmanlık ve üretilen iş anlamında bir zayıflama görüyorum” dedi.

Öte yandan Türkiye NATO güçlerinin Ege denizidnen ayrılmasını istedi. Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Brüksel'deki NATO dışişleri bakanları toplantısında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun NATO'nun Ege Denizi'ndeki misyonunu yerine getirdiğini aktardığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Meteorolojiden 4 il için zirai don uyarısı Gündem El Bab'da 6 Türk askeri yaralandı iddiasına TSK'dan açıklama Gündem Londra'da konferans ve resepsiyon Gündem Yunanistan'dan darbeciler hakkında yeni karar Gündem