Bülent Arınç'tan olay yaratacak açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı

Abone ol

"Bir defa seçim sonuçlarını çıplak gözle, objektif ve doğru okumalıyız" Sözlerine böyle başladı. Devamında da Ak Saray'a art arda gönderme yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Türk yayınında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Arınç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemindeki ısrarının seçimleri etkilediğini söyledi.

Arınç, "Başkanlık sistemini amentü gibi günde 5-6-7 kez konuşması Arada belki bir nüans oldu. Halkımız bu nüansı mutlaka değerlendirmiştir. Biz başkanlık sistemini her gün defalarca konuşulması, zarurettir, olmazsa olmaz, bunun için de şu kadar vekil gerekir gibi davranışlara karşı başkanlık meselesini yeni anayasaya bağlamak suretiyle ortaya koyduk" dedi.

Arınç, "sonuçlar bize yeni anayasa yetkisi vermedi" dedi, başkanlık sisteminin rafa kalktığını belirtti.

"Çıkan bu sonuçlar bize tek başımıza yeni anayasa yapma yetkisi vermedi. Başkanlık sistemi anayasada yer alamayacağına göre mevcut sistemin devam edeceğini söylemek yanlış olmaz."

"Erdoğan istifa edip AKP'nin başına geçer mi?" sorusuna da yanıt verdi.

Arınç, "Bir defa böyle bir şeyin konuşulması ayıp olur. AK Parti’nin başında bir Genel Başkan var. Ne sayın cumhurbaşkanının böyle bir niyeti vardır ne de partinin böyle bir ihtiyacı vardır diye düşünürüm." diye konuştu.

Ve kaçınılmaz hesaplaşma artık kapımızdadır Gündem AKP'nin açtığı yaraları PKK ile sarmak! Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Kıbrıs' tepkisi Gündem Reis, Küçük enişte, Dersimli Kemal, MR. Derviş ve elma şekeri Selo! Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek Gündem