Önce Cizre, şimdi Silopi

Önce Cizre, şimdi de Silopi. Pkk'lılar ikinci kez özerklik ilan ettiler. Önceki gece Silopi sokaklarında yürüyüş yapan örgüt yandaşları çocuklar, güvenlik güçlerini Zap Mahallesi'ne sokmayacaklarını duyurdular. Havai fişeklerle kutlama yapan Pkklılar Zap Mahallesine öldürülen bir teröristin adını verdiler.

Abone ol

Pkk ikinci kez özerklik ilan etti. Hem de Türkiye'de.

Pkk, sözde gençlik ve asayiş birimi YDG-H aracılığı ile Şırnak'ın Cizre ilçesinden sonra Silopi'de de özerklik ilan etti.

Silopi sokaklarında önceki gece Öcalan fotoğrafları ile yürüyüp örgüt marşını okuyan silahlı ve yüzü maskeli grup ardından sözde özerklik ilan edip havai fişeklerle kutlama yaptılar.

Güvenlik güçlerini Zap Mahallesi'ne sokmayacaklarını açıklayan Pkklılar, mahalleye kısa süre önce çıkan çatışmada öldürülen Salih Yiğit adlı teröristin kod adını verdi.

Pkk'nın sözde gençlik ve asayiş kolu YDG-H, 23 Haziran 2013'te Şırnak'ın Cizre ilçesinde kuruluşunu ilan etmişti. Örgüt yandaşları 25 Ağustos 2014'te ise özerklik sürecini başlattığını duyurmuştu.

Örgüt yandaşları geçen günlerde Cizre'nin iki mahallesinde özerklik ilan etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Okula silahlı baskın Gündem Arınç hem ağladı hem ağlattı Gündem “Milliyetçi, devrimci ve halkçıların bir partide birleşme zamanın geldi“ Gündem Raylı sistem üzerindeki servisler kalkacak Gündem