Türk-Rus iş birliği Avrupa'yı tedirgin etti: ''Astana ortaklığı AB çıkarlarını tehlikeye sokuyor''

Astana Ortaklığı, bölgedeki Atlantik hegemonyasını kırıyor... Sadece Suriye değil, Kafkasya, Libya ve Doğu Akdeniz’de de Batı'nın müdahaleleri etkisiz kalıyor. Konu Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borell'in de gündemine geldi. Borell, Moskova ve Ankara'nın Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya meselelerini 'Astanalaştırdığını' söyledi.

Abone ol

Azerbaycan'ın Karabağ zaferi, bölgedeki stratejik gelişmeler açısından dönüm noktası oldu. Mevcut TürkRus ittifakı gücünü arttırdı. Avrupa, Astana ortaklarını dikkatle takip ediyor.

Moskova ve Ankara arasındaki güçlü ittifak Avrupa Birliği'nin gündeminde. 10-11 Aralık’ta yapılacak AB liderler zirvesi öncesi, AB Yüksek Temsilcisi Josep Borell dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Borell “Dağlık Karabağ, Libya ve Suriye gibi ihtilaflarda, bölgesel ihtilafları 'Astanalaştırma' biçimini gözlemliyoruz. Bu biçim, Rusya ve Türkiye lehine olmak üzere Avrupa’yı bölgesel çatışmaları çözme sürecinden dışlanmasına yol açıyor” dedi.

Borell, Astana ortaklığının Avrupa Birliği çıkarlarını tehlikeye soktuğunu belirtti.

Çin Ay'a bayrağını dikti Dünya Trump ABD askerlerini geri çekiyor Dünya Dünyada Kovid-19 alarmı: Can kaybı 1,5 milyonu aştı Dünya Fahrizade suikastı sonrası Biden’dan ilk açıklama: ''İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına izin veremeyiz'' Dünya