ABD "Yok ettik" demişti ama...

Amerika'nın PYD'ye havadan bıraktığı silah ve mühimmatların bir kısmı IŞİD'in eline geçti. ABD'nin "Füzeyle vurduk imha ettik" dediği o mühimmatların görüntüsünü IŞİD yayınladı.

Abone ol

Amerika'nın "Kobani'ye yardım" adı altında havadan bıraktığı silah ve mühimmat IŞİD'in eline geçti.

ABD'nin PYD'ye silah yardımı yaptığı gün basında silah ve mühimamtların bir kısmının IŞİD'in eline geçtiği iddia edilmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, havadan atılan muhimmatın bir kısmının boş araziye düştüğünü doğrulamış ancak "silahların IŞİD'ın eline geçme ihtimaline karşı koalisyon güçleri tarafından bombalanarak yok edildiği" ileri sürmüştü.

IŞİD, Amerika'nın "Yok ettik" dediği o silah ve mühimmatların görüntüsünü yayınladı. İnternette yayınlanan görüntülerde, ABD uçaklarından atılan paraşütlü paketten çıkan onlarca kasa silah ve mühimmat görülüyor. IŞİD militanı açtığı kutulardan çıkan el bombalarını kameraya gösteriyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP-CHP-HDP el ele! Gündem 10 işçinin hayatını kaybettiği faciada takipsizlik Gündem CHP özerkliği destekliyor! Gündem ''Kararın arkasında AKP var'' Gündem