CHP AYM'ye gidiyor

Anayasa Mahkemesi'nin HSYK ve internet düzenlemesi ile ilgili verdiği kararların ardından, CHP 5 ayrı iptal davası için Anayasa Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanıyor.

Abone ol

Başvuruların ilki krize neden olan dershanelerin kapatılması konusu. CHP, "özel teşebbüs hürriyetine aykırı" olduğu gerekçesiyle dersane düzenlemesinin iptalini isteyecek.

Bir diğer başvuru ise komuoyunda "Demokratikleşme paketi" olarak bilinen düzenleme ile ilgili. Ana muhalefet partisi, "toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkını sınırlandırdığı" gerekçesiyle paketteki bazı düzenlemeler için iptal başvurusunda bulunacak.

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'nden iptalini isteyeceği bir diğer kanun ise Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının da içinde bulunduğu torba yasa. CHP, torba yasadaki dinleme kararlarının oy birliği ile alınmasına yönelik hükümlerin iptalini isteyecek.

CHP ayrıca; Kuvvet komutanlarının yargılanmasını düzenleyen maddelere karşı da iptal başvurusu yapacak. Kuvvet komutanlarının yargılanması konusunda Başbakan'ın yargılamaya izin vermemesi halinde Cumhurbaşkanına değil Danıştay'a başvurulması talep edilecek.

İnternet Kanunu da, "kişisel verilerin gizliliğini ihlal ettiği ve kanunla kurulan İnternet Sağlayıcıları Birliği'nin muğlak olduğu" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne taşınacak.

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen MİT Yasa Teklifi'nin yasalaşması halinde de CHP, Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi planlıyor.

ulusalkanal.com.tr

BTK'da gündem Twitter Gündem Barzani'den iddialı çıkış Gündem Bakan olmaz dedi ama... Gündem Vali Mutlu'dan 1 Mayıs Açıklaması Gündem