Güvenli turizm farkı

Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı ile Türk Turizmi fark yarattı. Turizmin başkenti Antalya, "güvenli tatil" imkanıyla yılbaşından 30 Eylül'e kadarki dönemde 2,5 milyonu aşkın turiste ev sahipliği yaptı. Sezonun kasım ayına kadar sürme beklentisinin olduğu sektörde, tüm bu tablonun 2021'e nasıl yansıyacağı tartışılıyor. Ulusal Kanal Kovid-19'lu turizm sezonuna mercek tuttu.

Abone ol

Kovid-19 salgını en çok turizm sektörünü etkiledi. Türkiye, tüm dünyaya örnek olan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" ile öne geçti. Zor dönemde tatilin yapılabildiği destinasyon olarak yabancı misafirlerini ağırladı. Sektör umut ettiği sayılara ulaşamayacak olsa da şu ana kadar gösterdiği ivmeden memnun...

Turizmde haziran sonlarına doğru az da olsa iç pazarla hareketlilik başladı. Temmuzda İngiltere ve Ukrayna, Ağustos da Rusya ve Almanya başta olmak üzere birçok pazarın devreye girmesi ile belirli oranda da arttı.

1 Ocak-30 Eylül döneminde turizmin başkenti Antalya, 2,5 milyonu aşkın turiste ev sahipliği yaptı.

Eylül ayında temel sorun sürekli gelen misafir grubunda yaşandı.

İngiltere, Türkiye'yi seyahat koridorundan çıkardı. Yeniden "karantina uygulanacak ülkeler" listesine aldı. Almanya'da, Türkiye'ye karşı bazı kısıtlamaların devam edilmesine karar verildi. TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, tüm bu gelişmeleri değerlendirdi.

Aynı zamanda ALTİD Başkanı da olan Sili, Kasım ayında da belirli bir hareketliliğinin olacağını söyledi.

Normalleşme adımları kapsamında hayata geçirilen Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı sürekli ve kalıcı hale getirilecek.

ulusal.com.tr

Otomobil satışları eylül rekoru kırdı Ekonomi Gemi, yat ve hizmetleri ihracatında rekor artış Ekonomi Benzinde 15 kuruş indirim Ekonomi Dev şirket 250 mağazasını kapatacak Ekonomi