Bilgisayar kullanım oranı yüzde 55, internet kullanım oranı yüzde 61

Türkiye’de bilgisayar ve internet kullanımının 2016 yılına ait verileri açıklandı. Buna göre 16-74 yaş aralığındaki nüfusun yüzde 55’i bilgisayar; yüzde 61’i ise internet kullanıyor. Cep telefonu ise Türkiye’deki evlerin yüzde 97’sine girmiş durumda.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu “Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması 2016” raporunu açıkladı. Türkiye’de internet ve bilgisayar kullanım oranı ortaya çıktı.

16-74 yaş aralığındaki nüfus üzerinden yapılan değerlendirmelere göre yurttaşların yüzde 55’i bilgisayar, yüzde 61’i ise internet kullanıyor.

Kadınlarda internet kullanım oranı yüzde 52; bilgisayar kullanımı ise yüzde 50. Erkeklerde ise internet kullanım oranı yüzde 71; bilgisayar kullanım oranı da yüzde 64 seviyesinde.

İstatistiklere göre Türkiye’deki her on evden sekizinde internet bulunuyor. İnternete bağlı evlerin yüzde 73’ü yüksek hızlı bağlantı kullanıyor. Evlerin yüzde 97’sinde cep telefonu var.

Yurttaşlar interneti en çok sosyalleşmek için kullandı. İnternet kullanım amaçlarının ikinci sırasında video izleme, üçüncü sırasında da haber takibi yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

Kotanız bitecek internetiniz hızlanacak! Bilim ve Teknoloji Veliler okullarının imam hatibe dönüştürülmesine karşı eylem yaptı Bilim ve Teknoloji 'Twitter 2017'de kapanacak' haberlerine şirketten açıklama geldi Bilim ve Teknoloji Twitter çöktü Bilim ve Teknoloji