Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Afrin'i yine Afrinliler yönetmeli

AA Editör Masası'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü YPG'nin Menbiç'ten çıkmasından sonra yönetim ve güvenlik yapısını demografinin belirleyeceğini söyledi. Çavuşoğlu, "Afrin'i yine Afrinlilerin yönetmesi gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. Nüfus oranına göre temsil sağlanmalı. Gönüllü geri dönüşleri destekliyoruz. Cerablus'ta yaptığımız gibi yapacağız" dedi. Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ABD Başkanı Trump ile görüşecek

Abone ol

Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası2na konuk oldu.

Çavuşoğlu, Suriye Afrin'deki yağma iddialarıyla ilgili, "Güvenlik güçlerimiz veya ÖSO hiç kimse PKK gibi olamaz, kimse buna müsaade etmez." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, terör örgütü YPG'nin Menbiç'ten çıkmasından sonra yönetim ve güvenlik yapısını demografinin belirleyeceğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Menbiç'e dair, "Plan uygulanmazsa yapılması gereken şey teröristlerin yok edilmesi" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Afrin'i yine Afrinlilerin yönetmesi gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. Nüfus oranına göre temsil sağlanmalı. Gönüllü geri dönüşleri destekliyoruz. Cerablus'ta yaptığımız gibi yapacağız" diye konuştu.

ERDOĞAN BUGÜN TRUMP İLE GÖRÜŞECEK

"Trump'ın ilişkileri normalleştirme arzusunda olduğunu biliyoruz. Ama sisteme biraz daha hakim olması gerekiyor." diyen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini söyledi.

ERDOĞAN'IN 'BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ' SÖZÜ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımızın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözü Sincar, Kandil için de YPG/PKK'nın olduğu her yer için de geçerli" şeklinde konuştu.

VİZE SERBESTİSİ

Çavuşoğlu, Bulgaristan Varna'da yapılacak Avrupa Birliği (AB)-Türkiye zirvesinde vize serbestisinin gündeme gelebileceğini söyledi.

ulusal.com.tr

Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50'ye yükseldi Gündem İDO ve BUDO'dan çok sayıda sefer iptali (22 Mart 2018 Perşembe) Gündem Çiftlik Bank gelişmesi! Hepsine el konuldu Gündem Kırmızıtaş Holding'in sahiplerinden 2'si tutuklandı Gündem