Öcalan geri adım attı

Halk PKK'nın ayaklanma çağrısına destek vermedi, PKK geri adım attı. PKK lideri Abdullah Öcalan, Kandil'den gelen ayaklanma çağrısına destek vermedi, açılım süreci için çatışmasızlığa devam edilmesini istedi. Öcalan, Türk Bayrağı'na yapılan saldırıyı da provokasyon olarak değerlendirdi.

Abone ol

İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan’ı ziyaret eden HDP Heyeti, görüşme sonrası Öcalan'ın mesajlarını aktardı.

Sekteye uğrayan açılım sürecine hız verilmeye çalışıldığı bir dönemde, PKK'dan gelen "ayaklanma" çağrısına halk itibar etmeyince, PKK liderinden geri adım geldi.

Öcalan, Kandil'in aksine çatışmasızlık ortamının bozulmamasını istedi, "İki tarafı da provokasyondan kaçınmaları konusunda duyarlı olmaya çağırmıştım, çağrımı yineliyorum" dedi.

Öcalan, Türk Bayrağı'na PKK'lılarca yapılan saldırıyı da provokasyon olarak değerlendirdi.

Öcalan, "Bizim hiçbir ulusun ulusal değer ve simgelerine karşı olumsuz ve rencide edici bir yaklaşımımız olmamıştır, olamaz. Türkiye halkını bize karşıtlaştırmayı amaçlayan son bayrak provokasyonunun da her iki tarafın gerekli kurumları tarafından ivedilikle soruşturulması ve sonuçlarının tüm halkımızla paylaşılması gerekmektedir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Deniz Kuvvetleri'nde şok istifa! Gündem MEB'de kritik atama Gündem 11 işçi işten atıldı Gündem Bayrak indirme soruşturmasında sıcak gelişme Gündem