Hollande, soykırım iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa hazırlanması için diasporaya söz verdi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, soykırım iddialarının reddedilmesini suç sayan yeni bir yasa çıkarılması konusunda Ermeni diasporasına söz verdi. Hollande, yasanın yeniden Anayasa Mahkemesi’nden dönmemesi için eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Jean Paul Costa’yı rapor hazırlamakla görevlendirdiğini bildirdi.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, soykırım iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yeni bir yasa hazırlanması konusunda Ermeni diasporasına yeni sözler verdi.

Hollande, Fransa’daki Ermeni Dernekleri Koordinasyonu Konseyi’nde yaptığı konuşmada hazırlanacak yeni yasanın yine Anayasa Mahkemesi’nden dönmemesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı, eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Jean Paul Costa’yı rapor hazırlamakla görevlendirdiğini bildirdi.

Hollande, "Jean Paul Costa, yeni bir yasa tasarısı için çözüm bulmakla görevlendirildi, inkarcılığı yasaklayacak gerçek tasarı en kısa zamanda incelenecek" dedi.

Vatan Partisi Genel Doğu Perinçek'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde "soykırım" iddialarına karşı kazandığı davaya atıf yapan Hollande, "bu davada Fransa, İsviçre’nin yanında" ifadelerini kullandı.

Fransa Parlamentosu, 1915 olayları ile ilgili Ermeni iddialarını suç sayan yasayı 2011’de onaylamış, ancak Anayasa Mahkemesi 2012 yılında bu yasanın iptaline karar vermişti. Fransa Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararında, "yasanın ifade ve iletişim özgürlüğüne aykırı olduğunu" belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr

HDP'li eş başkanlar Yunanistan'a kaçtı Gündem Teröristler kahve makinelerini bakın ne için kullanıyormuş Gündem Genelkurmay: Yaralı 1 asker kurtarılamayarak şehit oldu Gündem Çanakkale'deki faciada ölü sayısı 39 oldu Gündem