Dünya genelinde Kovid-19 bilançosu

Almanya'da evden çalışmak zorunlu hale getirildi, Hollanda'da sokaklar savaş alanında döndü, İngiltere'de ise mutasyonun bilançosu oldukça ağır... Kovid-19 salgını dünyayı sarsmaya devam ediyor.

Abone ol

Almanya'da Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında evden çalışmak zorunlu hale getirildi. Herhangi bir teknik engel bulunmaması durumunda işverenler, personellerine evden çalışma imkanı sunmak zorunda olacak.

Yürürlüğe giren yönerge kapsamında, düzenlemeye uymayanlar, 30 bin avroya kadar ceza ödeyecek.

Hollanda'da ise salgın tedbirleri nedeniyle tam bir kaos var...

Sokağa çıkma kısıtlaması ve sıkı polis tedbirlerine rağmen, göstericiler sokaklardaydı. Rotterdam'da acil durum ilan edildi. Dükkanlar yağmalandı, araçlar hedef alındı...

Başbakan Mark Rutte, Twitter'dan yaptığı açıklamada, polisin şiddet ve yağma olaylarını bastıracağını söyledi. Çıkan olaylarda 150'den fazla kişi gözaltına alındı.

Avrupa'nın bir diğer şehri İngiltere de zor günler geçiriyor. Kovid-19 nedeni ile, 100 binden fazla kişi hayatını kaybetti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yaptığı açıklamada, hükümetin tüm sorumluluğu aldığını ve elinden gelen her şeyi yaptığını'' ifade etti.

Johson, Bu krizi atlattığımızda kaybettiğimiz herkesi hatırlamak ve ön saflarda canlarını veren herkesin özverili kahramanlığını onurlandırmak için millet olarak bir araya geleceğimize söz veriyorum'' dedi.

Bu arada Avrupa'daki aşı krizi de sürüyor... Madrid'de Kovid-19 aşılaması iki haftalığına durduruldu. Madrid Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ''Teslimatın kesintiye uğraması bu karara sebebiyet verdi'' denildi.

İlginç bir tablo da Japonya'da var. Japon hükümetinin gündeminde milletvekillerinin gece kulübüne gitmesi vardı.

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, iktidar partili bazı vekillerin Tokyo'nun lüks Ginza semtindeki gece kulübüne gitmesinden dolayı özür diledi.

Biden yönetimi BAE'ye F-35 satışını durdurdu Dünya Türk bilim insanından mutasyonlu KOVİD-19'u belirleyen hızlı test Dünya Rusya, TürkAkım üzerinden Avrupa'ya gaz arzını artırmayı planlıyor Dünya Rus lider Putin internet devlerine çattı: ''Bu şirketler fiilen devletle rekabet ediyor'' Dünya