AKP'de 1 Kasım kabusu yaşanıyor! İşte partinin korkulu rüyası

AKP'de 1 Kasım kabusu yaşanıyor. Açılım sürecinin sonuçları, ekonomik kriz ve düşen oylar partide stresi arttırdı. Anketlerden çıkan sonuçlar parti yönetiminde kırılma yaratıyor. Ortak kaygı, 1 Kasım seçiminin de 7 Haziran'dan farklı olmayacağı yönünde.

Abone ol

1 Kasım'da yeniden yapılacak olan seçim için AKP milletvekili listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. 7 Haziran seçiminde "başarısız" olarak görülen bazı isimler listeye alınmadı. Ağır topların yeniden aday olabilmesi için 3 dönem kuralı kaldırıldı. Kamuoyundaki imajın düzeltilmesi için parti içinde yeni kurullar oluşturuldu. Ancak tüm bunlar partideki stresi ve tedirginliği kırmaya yetmedi.

AKP’de seçimde en çok açılım, ekonomik kriz ve düşen oyların endişesini yaşıyor. Aydınlık gazetesinin haberine göre, AKP yöneticileri, "Açılım sürecinin sonuçları ve şehitler", "Ekonomik krizin büyümesi, piyasaların tıkanma noktasına gelmesi ve zamlar ile işsizliğin artması", "AKP oylarının düşüşü ve tek başına iktidar olamayacak algısı", "AKP’nin üç kabusu" olarak değerlendiriliyor.

Kulislerde 1 Kasım seçimlerinde seçim propagandası olarak kullanılacak hiçbir olumlu metaryal olmadığı konuşuluyor.

AKP yöneticilerine göre parti örgütleri de vatandaşın tepkisinden bunalmış durumda. Parti teşkilatları yeni vaatlerden çok eleştirilere yanıt vermeye vakit harcıyor.

İl örgütleri şehit cenazelerine giderken tedirginlik yaşıyor. Çünkü cenazelerde AKP’ye tepki sertleşiyor. Şehitlerin sorumlusu olarak PKK ile AKP eş değerde görülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Kuzey Irak'ta terörist barınakları yerle bir edildi! Gündem Suriyeli sığınmacılara kalkanlı müdahale! Gözaltına alınanlar var! Gündem Partilerin oy pusulasındaki yerleri değişti! İşte yeni sıralama Gündem Aday gösterilmeyen Meral Akşener'den ilk tepki Gündem