Erdoğan'dan hamle geldi

Amerika'nın yeni Ortadoğu planı ve Türkiye'nin buradaki konumu nedeniyle yaşanan tartışma karşılıklı açıklama düellosuna dönüştü. NewYork Times'ın Erdoğan'ı IŞİD'le ilişkili gösteren haberinin ardından, bu kez Erdoğan'dan hamle geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, hükümet Cidde anlaşmasını imzalamadığı için "Türkiye IŞİD'e destek veriyor" haberlerinin çıktığını iddia etti.

Abone ol

Amerikan basınında çıkan "Türkiye'nin IŞİD'i destekliyor" haberlerinin nedeni İncirlik! Bu iddiayı Erdoğan'ın yakın çevresi sızdırdı.

Son günlerde Amerikan basınında Türkiye ile IŞİD arasında ilişki olduğu iddiaları hızla arttı. Son olarak NewYork Times, gazetesi IŞİD örgütlenmesine ilişkin haberini Erdoğan'ın fotoğrafı ile yayınladı.

Habertürk gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanlığı kaynakları, haberlerdeki artışın nedeni olaral İncirlik Üssü'nün kullanımını gerekçe gösterdi.

Erdoğan'ın çevresinden sızdırılan bilgiye göre, geçen haftalarda Türkiye'yi ardarda ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Dışişleri Bakanı John Kerry İncirlik Üssü'nü istedi. Ancak Türkiye'den "hayır" yanıtını aldı.

İddiaya göre bu durum Amerika'da ciddi bir rahatsızlık yarattı. Türkiye'nin olası IŞİD operasyonuna desteklememesi ve Cidde'ki bildiriyi imzalamaması üzerine ABD basınıda algı operasyonu başladı.

Kaynaklar, "Türkiye'nin Suriye sınırını IŞİD'in kullanımına açtığı" haberleri ve New York Times'taki "Ankara Hacı Bayram Camisi'nde IŞİD'e katılanlar" haberinin de bu kapsamda yapıldığını iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

O Tümgeneral İşçi Partisi’ne katıldı Gündem Bank Asya ikinci kez kapatıldı Gündem ''Bu yanlış, başka çalışmalar yapılabilir'' Gündem New York Times'dan Erdoğan'a yanıt Gündem