Suriye'nin kuzeyinde ABD-PKK koridoru

Amerikan ordusu Suriye'nin kuzeyinde PKK/PYD'yi eğitmeye devam ediyor. Kısa süre önce Menbiç'te PKK'lılarla devriye atan Amerikan askerleri, Heseke vilayetinde de örgüt üyeleriyle poz verdi. Amerika'nın desteği sayesinde Menbiç'te varlığını sürdüren PKK'lılar haciz noktaları kurarak haraç kesiyor.

Abone ol

Menbiç'te PKK'lılarla devriye atan ABD kuvvetleri, bir kez daha teröristlerle yan yana geldi. Reuters'te yer alan fotoğraflarda, ABD askerlerinin Haseke yakınlarında PKK'lılarla bir araya geldiği görüntülee ortaya çıktı.

Bölgede devriye faaliyetleri yürüten ABD kuvvetleri, PKK'lılara eğitim vermek için sahada bulunuyor. Haseke'de bulunan ABD'li komutanlar bölgedeki PKK'nın sözde sorumluları ile birlikte denetim faaliyetleri yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Rob Manning'den konuyla ilgili açıklama geldi. Manning, "ABD kuvvetleri, SDG ortaklarımızla Suriye'nin kuzeydoğu sınırları boyunca güvence devriyelerine başladı" ifadelerini kullandı.

Sözcü Manning, bu devriyelerin, SDG ve Türkiye'ye bölgenin güvenliğini sağlama imkanı tanıyacağını öne sürdü.

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Sean Robertson da devriyeleri yalanladı. "Menbiç yakınlarında Türkiye ile yaptığımız devriye dışında başka bir devriye gerçekleştirmedik" dedi.

PKK, Amerika'dan aldığı destekle Menbiç'te varlığını sürdürüyor. PKK'nın Menbiç'te tır ve kamyonlar için geçiş kapısı oluşturduğu öğrenildi. PKK'lılar Deyrizor ve Rakka’dan akaryakıt getiren araçlardan haraç alıyor. Bir tırdan yaklaşık 300 lira alan örgüt üyeleri, yüksek gelir elde ediyor.

Amerikan askerlerinin de gün boyu bu geçiş kapısının yakınlarında devriye attığı öğrenildi.

ulusal.com.tr

Cumhuriyet Kadınları Andımız nöbetinde Gündem Şırnak Üniversite'sinde aile saltanatı Gündem Öğretmenler'e özel indirim Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen bu gazetecinin nasıl öldürüldüğünü biliyordun Gündem