PKK kuryeleri vekilin yanında çıktı

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın PKK'ya silah sevkiyatını organize eden kuryeleri özel otomobiline alması üzerine HDP'den peşi sıra açıklama geldi. Faysal gözaltına alınan kurye H. M. ile Suruç'ta sınırda tanıştıklarını; şoförü ameliyat olduğu için aracını kullandığını söyledi.

Abone ol

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın PKK'ya silah taşıyan kuryelerle birlikte görüntülendiği kareler üzerine peşi sıra açıklamalar geldi.

PKK'lıların silah teslimatı için gerçekleştirdiği buluşmaya yönelik baskın yapılan aracın HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız'a ait olduğu, baskın sırasında da Sarıyıldız'ın araç içinde bulunduğu ortaya çıktı. Sarıyıldız'ın milltevekili olduğunu belirtmesi üzerine tutanak tutuldu ve Yıldız'ın bulunduğu aracın şoförü gözaltına alındı.

Görüntülerinde ortaya çıkması üzerine HDP kanadından açıklamalar geldi. Sarıyıldız olayı doğruladı, silah sevkiyatında kurye görevi yapan kişiyle yeni tanıştığını ve hastalanan şoförünün yerine çalıştığını söyledi.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise "haberinin tek bir cümlesi dahi doğru değildir" ifadelerini kullandı. Demirtaş; haberin PKK'ya yönelik askeri operasyonlarla ilişkili olduğunu öne sürdü.

Habere konu olan görüntüler 27 Ocak'ta Ceylanpınar'da kaydedildi. Bir evde PKK'ya ait cephanlik ele geçiren polisin, silahların izini sürünce HDP milletvekili Sarıyıldız ile karşılaştı.

ulusalkanal.com.tr

Mardin'de ambulanslar tarandı Gündem 50 bin liraya aldı, Suudilere 500 katına sattı Gündem Fırat Çakıroğlu cinayetinde yeni gelişme Gündem Ağrı’da terör operasyonu: 5 tutuklama Gündem