Türkiye’den ret cevabı gelmesine üzerine Alman Savunma Bakanlığı açıklama yaptı

Alman gazetecilerin İncirlik Üssü ziyaretine Türkiye’den ret cevabı gelmesine üzerine Alman Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık Sözcüsü, "Sebebinin ne olduğu konusunda bilgim yok" dedi.

Abone ol

Almanya'da 1915 olaylarının "soykırım" olarak nitelendirilmesinin ardından, Alman gazetecilerin İncirlik Üssü ziyaretine izin verilmedi. Konuya ilişkin Alman Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye ile işbirliğinin profesyonel ve güven dolu olduğunu söyledi. Sözcü Boris Nannt, "Ege'de de İncirlik üssünde de çok sıkı bir işbirliği var." dedi.

Alman gazetecilerin neden İncirlik üssüne alınmadığı sorusuna sözcü, "Sebebinin ne olduğu konusunda bilgim yok. İstanbul'daki terör saldırısından kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyorum." şeklinde cevap verdi.

Gazeteciler için yeni bir ziyarette planlandığını dile getiren Sözcü Nannt, Türkiye ile askeri işbirliğinden memnun olduklarını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Milli Anayasa Hareketi: Alman Meclisi'nin kararını tanımıyoruz Gündem Galiçya Özerk Yönetimi sözde soykırım tasarısına onay vermedi Gündem Mutlu Kaya'yı silahla vurarak ağır yaralayan eski erkek arkadaşına 15 yıl hapis Gündem TSK Personel Kanunu'na destek Gündem