Dış basın Merkel'in ziyaretini böyle gördü

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyareti dış basında geniş yer buldu. Haberlerdeki ortak görüş, Merkel’in Avrupa’ya mülteci akışını engellemek için Türkiye’ye Avrupa Birliği anlaşması önermesi oldu.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyareti dış basında yankı buldu.

İngiliz Times gazetesi “Merkel, göçmen kontrolleri kapsamında Türkiye Avrupa Birliği anlaşması önerdi” başlığını attı. Gazete Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılma şansının Almanya Başbakanı Angle Merkel’in u dönüşü ile yeniden canlandığını belirtti.

İndependent ise haberine "Avrupa'nın 'kirli anlaşması' " başlığını taşıdı. Gazete "Almanya'da, Avrupa'daki mülteci krizi kaynaklı baskının Merkel'i Türkiye ile 'kirli anlaşma' yapmaya zorlayabileceği yönündeki endişeler var” ifadelerini kullandı. Daily Telegraph’daki haberin başlığı da "Türkiye mülteci krizinde vize sözü aldı" oldu.

Financial Times gazetesi ise Türkiye'nin 2005'te AB ile tam üyelik müzakerelerine başlamasından bu yana 35 başlıktan sadece 14'ünü açabildiğini, kapatılan başlık sayısının ise sadece bir olduğunu hatırlattı.

Amerikan The New York Times gazetesi de Merkel’in İstanbul ziyaretini gündemine aldı. Haberde, “Merkel Türkiye'nin Avrupa Birliği umutlarını göçmen sorunuyla çözmeyi amaçlıyor” ifadeleri kullanıldı.

Reuters ise Merkel’in göçmen problemini Türkiye’ye sunduğu Avrupa Birliği planıyla hızlı bir şekilde çözmeyi amaçladığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

7 Basın Örgütü 1 Kasım seçimleri öncesinde Türkiye'de toplanma kararı aldı Medya F-tipi medya uydu dışı Medya Habertürk'te Murat Bardakçı şoku Medya Doğan Grubu, Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'ın iddialarına yanıt verdi Medya