ülkesinden devlet nişanı aldı

Real Madrid ve Portekiz Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, ülkesinden devlet nişanı aldı. Portekizli denizci Prens Henrique adına verilen haç şeklindeki devlet nişanını Ronaldo'ya, Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva taktı.

Abone ol

Real Madrid ve Portekiz Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, ülkesinden devlet nişanı aldı.

Lizbon'daki Cumhurbaşkanlığı sarayı ''Palacio de Belem''de düzenlenen törende, Portekizli denizci Prens Henrique adına verilen haç şeklindeki devlet nişanını Ronaldo'ya, Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva taktı.

Devlet nişanının, ''Portekiz'in sembolü olup, tüm dünyada ülkesinin adını en iyi şekilde duyurmasından ve genç nesillere örnek teşkil eden kişiliğinden'' dolayı Ronaldo'ya verildiği açıklandı.

Ronaldo, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ''Cumhurbaşkanının elinden bu ödülü almak benim için büyük bir gurur.

Bu onur, bana daha fazla çalışma ve ülkemi hem İspanya'da hem de tüm dünyada en iyi şekilde temsil etmem için büyük motivasyon veriyor. Çok mutluyum ve umarım ilerideki kariyerimde gerek kişisel anlamda gerekse Portekiz için çok daha büyük başarılar elde etmeye devam ederim dedi.

Söz konusu ödül Ronaldo dışında daha önce Portekizli diğer sporculardan Eusebio, Jose Mourinho, Carlos Queiroz, Carlos Lopes, Rosa Mota ve Aurora Cunha'ya da verilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Toraman ortada kaldı Spor Lescott'dan haber var Spor Kupanın sahibi oldu Spor Kazanın 25.yılı... Spor