CHP’li belediyeler mercek altında

İçişleri Bakanlığı’nın Ataşehir’in ardından CHP’li Muğla, Beşiktaş ve Şişli belediyelerine yönelik görevden almaya dönük özel teftiş başlattığı öğrenildi. 6’sı CHP’li, 2’si AKP’li belediyeye daha özel teftiş başlatılabileceği öne sürülüyor.

Abone ol

CHP’li belediyeler mercek altında.

AKP ile CHP arasındaki “belge” gerginliğinin ardından iki parti şimdi “belediye” krizi ile karşı karşıya.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasının ardından Ankara kulislerinde CHP’li belediyelere dönük teftişlere devam edileceği belirtiliyor.

Bu kapsamda CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li Beşiktaş ve Şişli belediyelerinde görevden almaya dönük ‘özel teftiş’ başlatıldığı belirtildi.

Teftiş kapsamında Mülkiye Teftiş Kurulu’ndan ikişer müfettiş görevlendirildi. Önce müfettişler rapor hazırlayacak. Ardından da belediye başkanlarının görevden alınıp alınmamasına karar verilecek.

Ayrıca 6 CHP’li belediyeye daha özel teftiş başlatılacağı belirtiliyor. Kulislerde bunun CHP ile sınırlı kalmayacağı da konuşuluyor. İddialara göre, iki AKP’li belediye de mercek altında.

İçişleri Bakanlığı daha önce 93’ü PKK, sekizi de FETÖ kapsamında 101 belediye başkanını görevden almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu’ sözlerinin ardından da altı AKP’li belediye başkanı istifa etmişti.

ulusal.com.tr

Rıza Sarraf'ın özel şifreli hard diski Gündem İTÜ'de skandal bildiri Gündem Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Camiler sadece namaz kılınan yerler değil Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgalci bir terör devletidir Gündem