3 yaşındaki Ecrin, yaşam mücadelesi veriyor

4 aylıkken Gevşek Bebek Sendromu hastalığına yakalanan 3 yaşındaki Ecrin, yaşam mücadelesi veriyor. Özdoğan çifti, kızlarının kurtulabilmesi için Sağlık Bakanlığı'na seslendi, Amerika'da üretilen ilacın Türkiye'ye getirilmesini istedi.

Abone ol

2 çocuğunu Gevşek Bebek Sendromu hastalığı nedeniyle kaybeden Cemile-Savaş Özdoğan çifti, aynı hastalığa yakalanan 3 yaşındaki Ecrin için yaşam savaşı veriyor.

Gevşek Bebek Sendromu, bir grup kalıtsal sinir kası tutan hastalığa verilen isim. Omurilikte yer alan ve kasların hareketinden sorumlu hücrelerin hastalanması ve görevlerini yapamamaları sonucu bu hastalık ortaya çıkıyor. Hastalık nedeniyle kol ve bacak kasları, gövde ve bazı solunum kasları bu hastalıktan etkilenerek çalışamaz hale geliyor.

Türkiye'de 10 binde bir görülen bu hastalık, 3 yaşındaki Ecrin'de de etkili oluyor.

Cemile ve Savaş Özdoğan çiftinin 3'üncü çocuğu olan Ecrin, makineye bağlı olarak hayata tutunmaya çalışıyor. Anne Cemile Özdoğan bir an olsun yanından ayrılamıyor.

Özdoğan çifti kızlarını yaşatabilmek için Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Belgesellik görüntüler Yurt Sivas'ta 17 kişilik öğrenci servisinden 42 kişi çıktı Yurt Malatya'daki kadın cinayeti Yurt Hırsızlık zanlıları düşürdükleri kimlik sayesinde yakalandı Yurt