Gericiliğin karşısına aydınlanmanın aracıyla çıktılar

Antalya TLB Öğretmen Soruşturmalarını Bu Kez de Kitap Okuyarak Protesto Etti

Abone ol

Milli Eğitim Müdürlüğünün Antalya'nın Muratpaşa İlçesindeki 75.Yıl Cumhuriyet Lisesi'nde görev yapan iki öğretmen hakkında 'derste siyaset konuşmak, gezi olaylarına destek vermek ve öğrencilere siyasi içerikli kitap tavsiye etmek' gerekçeleriyle açtığı soruşturmaya tepkiler sürüyor. Olayın gündeme gelmesiyle harekete geçen TLB'li gençler, öğretmenlere soruşturma açılmasını bu kez de kitap okuyarak protesto ettiler. TLB'liler gençler gericiliğin karşısına her zaman dimdik çıkacaklarını söylediler.

Gericiliğe Karşı Kitap Okudular

Türkiye Liseliler Birliği öğretmen soruşturmalarına tepkisini soruşturmaya konu olan kitaplarla gösterdi. TLB'liler, Turgut Özakman'ın Şu Çılgın Türkler, Diriliş, Cumhuriyet ile Atilla İlhan'ın Gazi Paşa kitapları ve Nutuk başta olmak üzere çeşitli kitaplarla 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi önünde kitap okuma eylemi yaptı. Gençler okulun giriş kapısına karşı oturdu, kitaplarını açıp okudu. Hafta sonu tatili için çalan zilin ardından TLB'li gençler kitaplarını yere bıraktı, okuldaki arkadaşlarıyla birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından yeniden kitap okumaya başlayan TLB'liler, öğrencilerin okuldan çıkmasıyla birlikte "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Geçit Yok Gericiliğe Liseler Bizimle Aydınlanacak", "Atatürk Gençliği Görev Başında", "Kahrolsun AKP Diktatörlüğü", "Yaşasın Türkiye Liseliler Birliği" sloganlarını attı. Okul görevlilerinin ve bazı öğretmenlerin, öğrencileri eylemde ki TLB'lilerin yanına yaklaştırmamaları ve öğrencileri uyararak uzaklaştırmaları dikkat çekti.

Gericiliğe Geçit Yok

TLB İl Başkanı Egehan Soysüzen, liselerde kendilerine yönelik biat kültürü oluşturulmaya çalışıldığını, öğretmenlere de soruşturmalar açıldığını belirterek, gençliğin buna izin vermeyeceğini söyledi. Soysüzen; "Önümüze koydukları her engeli yıkıyoruz. Önümüze ördükleri bütün korku duvarlarını yıkıyoruz. Bugün bir tanesini daha yıktık. Eylemimizi başarıyla gerçekleştirdik" diye konuştu.

Okul Müdürü Öğrencileri TLB'nin Eylemi Konusunda Uyarmış

Okuldan çıkan arkadaşlarının yanlarına gelmemesi için olağanüstü çaba sarf eden okul yönetimini eleştiren Soysüzen; "Bakın görüyorsunuz, liseli arkadaşlarımıza karşı korku duvarları örülmeye çalışılıyor. Müdür çıkıyor, o bizim öğretmenlerimize soruşturma açan gerici AKP'nin Müdürü çıkıyor, bizi kendi değimiyle 'anarşik' ilan ederek arkadaşlarımıza 'onlara katılmayın' çağrısı yapıyor. Buradaki polisler tamamen Müdürün bizden korktuğunun göstergesidir. AKP diktasının gerici Müdürü bugün bizden korkuyor, koltuğunda tir tir titriyor" ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal'den aldıkları yetkiyi yerine getirdiklerini ifade eden Soysüzen, öğretmenlerin ve öğrencilerin özgürlüklerini kısıtlayan her olayın ve gericiliğin karşısına her zaman dikileceklerini söyledi.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

Kız öğrencinin yanına oturunca dayak yedi! Sağlık Meme kanserini erken tanı ile yen Sağlık Bu kadarı da olmaz! Sağlık Antalya TLB'den öğretmen soruşturmalarına tepki Sağlık